Gyűrűvel álmodni, mit jelent?

Gyűrűvel álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álom szótár

The ring is magic

The ring is power

And it finds you in the darkness of the night

(Alan Parsons Project: The Ring)*

A gyűrű talán a legfontosabb ékszer az emberiség történetében. Mindig is hordták, férfiak és nők egyaránt. Gyűrűt kapni nagy dicsőség volt, ráadásul ez az összetartozás egyik legjellegzetesebb szimbóluma.

És mi a helyzet, ha nem a valóságban, hanem az álmunkban látunk gyűrűt? Vajon az is ilyen különleges, mágikus jelentéseket hordoz az álmodó számára?

Gyűrűvel álmodni: házasság ígérete a levegőben

A gyűrű az emberek közötti talán legszentebb kapcsolat, a házasság, azaz az egybetartozás, szerelem szimbóluma is. Nem véletlen, hogy az Álmoskönyv szerint is összefüggés van tehát a gyűrűvel álmodás és a házasság között. De nézzük meg részletesebben, miként vélekedett róla Krúdy.

Mindenekelőtt leszögezi: az aranygyűrű jó szerencse. Az ujjon viselt gyűrű jól sikerült terv ígérete. A karikagyűrű rágalom fenyegetését hordozza, míg a különös álomban vasgyűrű lábon vagy kézen éjszakai kellemetlenségről árulkodik.

Ezen kívül még van sok más álombeli megjelenése is, ám ezek mindegyike immár a házasság, szerelem jelentését hordozza. Lássuk sorban:

A drágakövekkel kirakott gyűrű nőtlennek házasságot, nősnek gyermekáldást ígér.

Az álomban elveszített gyűrű hűtlen mátkaságot jelent, vagy azt, hogy úgy érzed: megcsalnak.

Kerner szerint az álmunkban ajándékba kapott gyűrűvel házasságra szeretnének rávenni minket.

Radics Mária viszont ezt tartja az álombeli gyűrűről: mindegyik házasodásra utal – de vigyázat: nem mindegyik szerelemre.

Gyűrűvel álmodni, mit jelent?

Gyűrűvel álmodni, mit jelent? Talán a közeli házasságot?

Gyűrűvel álmodni: valamire figyelmeztethet is

Krúdy Gyula még külön megemlíti a gyűrű mágikus, jövőjelző tulajdonságát is. Így például, ha kedvesed távol jár, és álmodban megfeszül ujjadon a gyűrű, akkor bizony nehézségeket kell kiállnia. Ha elvész gyűrűdből a kő, az a szerelem és szerencse elvesztését mutatja. Végül pedig, azt álmodod, ujjadon elfordul a gyűrű, akkor az a változás előszelét jelzi.

Gyűrűvel álmodni: mások szerint is van köze az egybekeléshez

A gyűrű ajándékozása álomban a sikert vagy éppen annak hiányát is jelentheti. Ha te kapod, akkor részed lehet benne, ellenben ha te adod másnak, akkor bizony veszteségekkel és nehézségekkel kell szembenézned.

De valójában leginkább mégiscsak a szerelemhez vagy bármilyen más, emberek között fennálló, különleges kapcsolathoz köthető a gyűrű: még álmainkban is. Manapság sem nagyon van ez másként: a gyűrűhöz egészen egyszerűen mára már hozzátapadt a két ember közötti szerelem, összetartozás fogalma. Főleg, ha ráadásul egy jegygyűrű az álmunk tárgya.

Gyűrűvel álmodni, mit jelent?

Gyűrűvel álmodni, mit jelent?

Nincs mit tehát tennünk: viseljük büszkén, és álmodjunk gyűrűvel a boldog, szerelmes összetartozás ígéretének reményében.

* Magyarul a vers:

A gyűrű varázslat

A gyűrű hatalom

Ami megtalál az éj sötétjében is

Utolsó megtekintés: 2020-09-02

Arannyal álmodni

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.