Menyasszonnyal álmodni, mit jelent?

Menyasszonnyal álmodni: vajon mit üzenhet nekünk? Álomfejtés az álomszótárban

Menyasszonnyal álmodni vajon kik szoktak többet? A férfiak vagy a nők?

Erre a kérdésre nem ígérjük, hogy pontosan válaszolni fogunk. De arra viszont teszünk kísérletet, hogy megmutassuk, mi mindenfélét jelenthet az, ha valakinek az álmában felbukkan egy menyasszony.

Menyasszonnyal álmodni gyakori volt Krúdy idejében

…Erre legalábbis arról lehet következtetni, hogy igen sokszor előfordul a menyasszonnyal álmodás az Álmoskönyvben.

Ha álmodban a menyasszony vad és szegény, akkor megkönnyebbülhetsz: ez azt mutatja, jó feleséged lesz. Ám ellenben ha szép és gazdag menyasszonyról álmodsz, szüleid halála közeledik…

Kerner szerint álomban a menyasszonyt az öregek házához vezetni nagy lelki nyugodalmat jegyez.

Ha álmunkban éppen menyasszonytáncot ropunk, akkor sajnos várhatóan egy váratlan látogatásnak köszönhetően nagy szomorúság fog érni minket. Menyasszonyt megcsókolni, akit éppen esküdni visznek: biztos betegséget jelent az álmunkban.

És még egy kis pikáns érdekesség az Álmoskönyvből. Ha valaki (legyen akár férfi vagy nő) mezítelen menyasszonyról álmodik – az hamisságot jelent számára.

Menyasszonnyal álmodni

Menyasszonnyal álmodni, mit jelent?

Menyasszonnyal álmodni: a menyasszonyi kellékek jelentősége az álmokban

A menyasszony egyes ruhadarabjainak is megvan a maguk üzenete álmunkban.

A menyasszonyruha egészséges ember álmában pletykaságról árulkodik, míg beteg ember inkább ne álmodjon róla, mert neki igen rosszat jelent. A különös álmok szerint pedig menyasszonyruhában szeretkezni elhibázott életre is utalhat.

Aztán itt van a menyasszonyi fátyol. Az betegnek szemfedőt jelent, ha megjelenik álmában. Az álombeli menyasszonyi cipő pedig – talán nem is véletlenül – elvétett lépésre utal.

Menyasszonnyal álmodni

Menyasszonnyal álmodni

Konkrét álmokban megjelenő menyasszonyok jelentésmagyarázatai

Sz. Ilona magát álmodta menyasszonynak, melyet Krúdy szerelmi csalódásként magyarázott meg.

Z. Irma álmában rengeteg menyasszonnyal volt körülvéve – itt a menyasszonyság a mirtusszal egyetemben a szomorúság jegye.

Menyasszonnyal álmodni napjaink rohanó világában

A mai életünkben valahogy a szimbólumokat szeretjük minél körmönfontabb, elvontabb jelentésekkel felruházni. Nem felel meg nekünk az a két lábbal a földön álló hozzáállás, ami még Krúdy Gyula álomfejtését jellemezte. Neki a legtöbb álomban megjelenő tárgy még vagy személy valamilyen betegséget, örömet vagy boldogságot, szegénységet vagy gazdagságot jelentett.

Mi már úgy érezzük, vágyaink, ösztöneink ennél jóval összetettebbek lehetnek.

Menyasszonnyal álmodni

Menyasszonnyal álmodni

Tehát, visszatérve fő témánkra, ha menyasszonnyal álmodunk, azt sem rögtön azzal magyarázzuk, hogy az álmodó házasulni kíván. (Függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető.) Inkább valamiféle bonyolultabb lelkiállapotra, kívánságra vezetjük vissza.

Menyasszonnyal álmodni tehát manapság valami olyasfélére utalhat, hogy belső, rejtett félelmeink megnyilvánulásának bizonyítéka. Egy, az álmodóhoz közel álló személlyel kapcsolatban merülhetnek fel ezek a félelmek, talán a hozzá való kötődés bizonytalansága. Azt sugallja: kicsit még kellene dolgoznotok a kapcsolatotokon, hogy kellően stabil és hosszú életű lehessen.

Lakodalom álomban

Gyűrűvel álmodni, mit jelent?

További álommagyarázatokÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.