Lakodalom álomban, mit jelent?

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz? Álomfejtés az álomszótárban

Esküvővel álmodni bizonyára sokan szoktak, főleg az eladósorban levő hölgyek. Ennek is megvan a maga jelentősége. De lehet csak az esküvő egy részéről is álmodni. Például a hivatalos ceremóniát követő dínomdánomról, lakodalomról is. Vajon mit jelenthet az, ha valakinek éjjel álmában megjelenik? Lakodalom álomban.

Lakodalom álomban, avagy mulatság, vígasság, dínomdánom álomban

Krúdy Gyula idejében a lakodalom nagy vigasságot, dínomdánomot is jelentett egyúttal, ami mindenképpen valamiféle közös evés-ivással van egybekötve.

Az Álmoskönyv szerint álmunkban egy lakomán ülni jegyez nagy haragot egy jóbaráttal. Ha menyasszonytánccal álmodunk, amint éppen mi magunk ropjuk, azt mutatja, hogy egy váratlan látogatás révén szomorúság fog minket érni. Álmunkban táncolni, bánatot fog hozni, táncosházba tévedni viszont jó esküvőt ígér nekünk.

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz?

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz?

Lakodalomban mindenki táncol mindenkivel. Felnőtt a felnőttel, gyerek a gyerekkel – és felnőtt a gyerekkel. Ha álomban egy felnőtt gyermekkel táncol, akkor jótéteményben lesz részünk. Álomban nótázni pedig (lakodalomban) utazást jegyez.

Az álombeli lakodalmi torta jó kívánsággal kecsegtet. Ha pedig olyan pohárköszöntőt látunk álmunkban, ami hízelegne, akkor kocsmabeli verekedés előszele lehet.

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz?

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz?

Lakodalom álomban, ilyenkor sok bor elfogy..

Valljuk be: egy olyan sátoros ünnep során, mint egy amolyan igazi lakodalom, bizony könnyen előfordulhat, hogy az emberek megrészegülnek kissé.

Az Álmoskönyv úgy tartja, hogy ha részegségről álmodunk, akkor kellemes órák várnak ránk (például egy lakodalom). Az 1833-as könyv szerint, ha részeg embert látunk álmunkban, akkor lottónyeremény várhat ránk. Ha részeg asszonyt, akkor Radics Mária úgy tartja, hogy meg fogják sérteni az álmodót, mégpedig ott, ahol legkevésbé várná.

Mitől részegedhetünk meg egy lakodalomban? Természetesen, főleg Krúdy idejében, a bor volt a legnépszerűbb mámorítóital. Álomban sok bort inni annyit jelent, hogy jól sikerülő vállalkozásban lesz részünk. Bortól (lakodalomban) tántorogni bizony szégyen – nemcsak az életben, hanem az erről való álom is ezt jelenti. De például, ha az a bor, amit iszunk álmunkban, vörösbor, akkor rendkívüli szerencsében reménykedhetünk, így tartja a lipcsei nagy álmoskönyv.

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz?

Lakodalom álomban, milyen üzenetet hordoz?

Álomban a teli borospohár vágyakozásra utal, míg üresen betegségre. Krúdy saját jegyzetei szerint a bor, amely megtölt, elégedetlenséget üzen álmunkban.

Végül pedig, Gvadányi Márton úgy tartja, hogy a bor álomban nem is jelenthet mást, mint – okádást.

A lakodalom hogyan jelenhet meg napjainkban álmunkban?

Mostanában nemigen álmodunk lakodalomról, mivel ez a szó szinte már teljesen kiment a divatból. Manapság inkább bulizunk vagy mulatozunk. Ha ilyen jelenik meg álmunkban, az jelenthet irigységet. Ha pedig te magad is részt veszel benne, akkor várhatóan egyhangú napok fognak várni rád az elkövetkező időszakban.

A tánc álomban egyébként napjainkban a felszabadulást jelenti, testi-lelki értelemben egyaránt. A tánc pedig, mint szimbólum, a párválasztást jelképezte már az ősi, primitív kultúrákban is.

Menyasszonnyal álmodni, mit jelent?

Gyűrűvel álmodni, mit jelent?

További álommagyarázatokÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.