Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem – Álomfejtés az álomszótárban

Mi lehet annál boldogítóbb érzés, mint amikor az éjszaka sejtelmes időszakában szerelemről álmodunk?

Szerelem… A realistább gondolkodók számára ez nem más, mint az emberiség fennmaradásának, szellemi örökségünk továbbmaradásának kulcsa.

De valójában a szerelem valami csodálatos, megismételhetetlen érzés, aminek a kémiáját, magyarázatát még sosem sikerült pontosan meghatározni, megfejteni. Ez a rengetegszer megénekelt, elmesélt tudatállapot minden valószínűség szerint örök rejtély marad az emberiség számára.

És arra vajon találhatunk-e magyarázatot, miről árulkodik, ha álmunkban felbukkan a szerelem?

Álomban szerelem Krúdy álomfejtésében

Krúdy Gyula Álmoskönyve elsőre úgy tűnik, nem fog segíteni az álombeli szerelem megértésére. Ilyen elvont fogalmat nem is igen találhatunk benne. Elvégre ez a lexikon jobbára csak a valóságban létező, megfogható jelenségeket sorol fel ábécésorrendben.

De mi jelképezheti a legvalóságosabban a szerelmet két ember között?

Álmok jelentése: a szív és a csók a szerelem jelképei

Igen, az, amire te is gondolsz: a szív. Hiszen a szerelem érzése valahogyan mindig a szívünk körül összpontosul. Akkor is, ha szenvedünk, és akkor is, ha boldogok vagyunk a szerelemben.

A vérző szív érdekes módon Krúdy írása szerint fájdalmas sértést jegyez. Ha ellenben álmunkban szívet eszünk – az átvitt értelemben az mutatja, szerelmesünk a miénk. Nem is nehéz megfejteni, miért: hiszen szívét áldozza nekünk.

A szívfájás semmire sem jó – és álmunkban is ezt jelenti. Ha fába vésünk szívet: akkor örülhetünk, mert azt jelzi, valaki gondol ránk. Ellenben, ha a változékony homokba rajzolt szívvel álmodunk, az bizony a csalfaságra, állhatatlanságra utal.

Egy másik, nagyon jellegzetesen a szerelem kifejezésére való érintkezési formánk: a csók.

Az Álmoskönyv szerint a csók az esetek túlnyomó részében bizony bánatot jelez előre, ha erről álmodunk. Álmunkban csókolni szomorúság, csókot kapni mástól – még nagyobb szomorúság, csakúgy, mint a férfinak csókot adni. Szerencsére asszonynak elég jó.

Szerelmessel csókolózni álmunkban: nem mást üzen, mint új szerelmet.

Álmok jelentése: szerelem
Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem és annak megjelenési formái

A szerelem, álmodjunk róla bárhogyan is, valójában mindenképpen a mi szerelemmel kapcsolatos érzéseinket, vágyainkat fejezi ki.

Így tehát az álombéli szeretkezés a szexuális igényeinkkel szembesít bennünket, a szerelmi flörtölés pedig a változatosság utáni vágyainkat mutatja. Ha tartós párkapcsolatban élsz, amit mostanában kissé egyhangúnak érzel, és úgy álmodsz szerelmi kalandokról, akkor érdemes elgondolkodni rajta. Biztos, hogy Ő a neked rendeltetett igazi, vagy inkább tovább kellene keresgélned?

Összességében elmondható: szerelemről álmodni – mindig valamilyen, ehhez az érzéshez kapcsolódó üzenet rejlik benne. Ha az álmod pozitív, akkor a valóságban is boldog szerelmes vagy. Ha nem, akkor viszont van rá kilátás, hogy sikerül elérned. A szerelemmel kapcsolatos negatív álmok pedig nagy valószínűséggel a benned rejlő hiányt, elégedetlenséget testesítik meg.

Álmok jelentése: szerelem
Álmok jelentése: szerelem

További álmok jelentése, álomszótár


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →