Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem – Álomfejtés az álomszótárban

Mi lehet annál boldogítóbb érzés, mint amikor az éjszaka sejtelmes időszakában szerelemről álmodunk?

Szerelem… A realistább gondolkodók számára ez nem más, mint az emberiség fennmaradásának, szellemi örökségünk továbbmaradásának kulcsa.

De valójában a szerelem valami csodálatos, megismételhetetlen érzés, aminek a kémiáját, magyarázatát még sosem sikerült pontosan meghatározni, megfejteni. Ez a rengetegszer megénekelt, elmesélt tudatállapot minden valószínűség szerint örök rejtély marad az emberiség számára.

És arra vajon találhatunk-e magyarázatot, miről árulkodik, ha álmunkban felbukkan a szerelem?

Álomban szerelem Krúdy álomfejtésében

Krúdy Gyula Álmoskönyve elsőre úgy tűnik, nem fog segíteni az álombeli szerelem megértésére. Ilyen elvont fogalmat nem is igen találhatunk benne. Elvégre ez a lexikon jobbára csak a valóságban létező, megfogható jelenségeket sorol fel ábécésorrendben.

De mi jelképezheti a legvalóságosabban a szerelmet két ember között?

Álmok jelentése: a szív és a csók a szerelem jelképei

Igen, az, amire te is gondolsz: a szív. Hiszen a szerelem érzése valahogyan mindig a szívünk körül összpontosul. Akkor is, ha szenvedünk, és akkor is, ha boldogok vagyunk a szerelemben.

A vérző szív érdekes módon Krúdy írása szerint fájdalmas sértést jegyez. Ha ellenben álmunkban szívet eszünk – az átvitt értelemben az mutatja, szerelmesünk a miénk. Nem is nehéz megfejteni, miért: hiszen szívét áldozza nekünk.

A szívfájás semmire sem jó – és álmunkban is ezt jelenti. Ha fába vésünk szívet: akkor örülhetünk, mert azt jelzi, valaki gondol ránk. Ellenben, ha a változékony homokba rajzolt szívvel álmodunk, az bizony a csalfaságra, állhatatlanságra utal.

Egy másik, nagyon jellegzetesen a szerelem kifejezésére való érintkezési formánk: a csók.

Az Álmoskönyv szerint a csók az esetek túlnyomó részében bizony bánatot jelez előre, ha erről álmodunk. Álmunkban csókolni szomorúság, csókot kapni mástól – még nagyobb szomorúság, csakúgy, mint a férfinak csókot adni. Szerencsére asszonynak elég jó.

Szerelmessel csókolózni álmunkban: nem mást üzen, mint új szerelmet.

Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem és annak megjelenési formái

A szerelem, álmodjunk róla bárhogyan is, valójában mindenképpen a mi szerelemmel kapcsolatos érzéseinket, vágyainkat fejezi ki.

Így tehát az álombéli szeretkezés a szexuális igényeinkkel szembesít bennünket, a szerelmi flörtölés pedig a változatosság utáni vágyainkat mutatja. Ha tartós párkapcsolatban élsz, amit mostanában kissé egyhangúnak érzel, és úgy álmodsz szerelmi kalandokról, akkor érdemes elgondolkodni rajta. Biztos, hogy Ő a neked rendeltetett igazi, vagy inkább tovább kellene keresgélned?

Összességében elmondható: szerelemről álmodni – mindig valamilyen, ehhez az érzéshez kapcsolódó üzenet rejlik benne. Ha az álmod pozitív, akkor a valóságban is boldog szerelmes vagy. Ha nem, akkor viszont van rá kilátás, hogy sikerül elérned. A szerelemmel kapcsolatos negatív álmok pedig nagy valószínűséggel a benned rejlő hiányt, elégedetlenséget testesítik meg.

Álmok jelentése: szerelem

Álmok jelentése: szerelem

További álmok jelentése, álomszótár