Álomfejtés: férfival álmodni – mit jelent?

Álomfejtés: férfival álmodni – mit jelent? Álomfejtás az álomszótárban

Az emberiségről elmondható, hogy nagyrészt felerészben férfiakról, felerészben pedig nőkből áll, vagy ha még gyermek, előbb utóbb valamelyikké válik majd.

Csoda-e, ha ezek után azt gondolnánk, hogy álmainkban rengetegszer bukkan fel a férfi? Így hát azt várnánk, hogy a férfi álombéli jelentése az egyik legtöbbet tárgyalt kérdés. Vajon valóban így van? Olvass tovább, és meglátod! 🙂

Álomfejtés: a férfival álmodás és az Álmoskönyv

 

Ha megkérdeznénk Krúdy Gyulát, mit is jelent férfival álmodni, a válasza rendkívül tömör és egyszerű lenne: jó egészséget. Ennyiben aztán ki is merül a férfi álombeli megjelenésének tárgyalása.

De mi van akkor, ha álmunkban férfivá válunk? Ez bizony a bujálkodás jelét hordozza magában.

Továbbgondolva a kérdést, mi lehet az a jelkép, ami a leginkább testesítheti meg a férfit? Krúdy válasza: a szakáll. Ha a férfiú látja álmában, nem jelent mást, mint saját magát. Ellenben ha nő álmában jelenik meg, az pedig az ő férfiúját testesíti meg: férjét, urát és parancsolóját.

Álomfejtés: férfival álmodni – mit jelent?

Álomfejtés: férfival álmodni – mit jelent?

Álomfejtés: férfival álmodni – milyen formában jelenhet meg nekünk?

Bár általában a férfival álmodásról nem sokat írt Krúdy, azért számos más esetben találhatunk információt róla. Nem mindegy ugyanis, hogy hogyan jelenik meg álmunkban a férfi. Íme néhány lehetőség:

Ha például egy leány álmában egy férfiúval alszik együtt, az fájdalomra inti őt.

Asszonyként valaki férfinak látja magát álmában? Ez jó hír, mert boldog szerelmet jósol. Bágyadt férfiról álmodni: elhagyatottság érzésére utal.

Netalán valaki csipás férfiről álmodik? Akkor lelepleződött: az álmodó bizonyára szemérmetlen személyiség.

Ha idegen férfitól csokrot kapunk álmunkban, az bizony halálesetre figyelmeztet. Az éjjeli ruhás férfi gonosz, csakúgy, mint a férfifej asszonytesten. A gyászruhás férfi viszont a közelgő megbetegedés hírét hordozza.

Álomfejtés: férfival álmodni – mit jelent?

Álomfejtés: férfival álmodni – mit jelent?

Álomfejtés: férfival álmodni – a férfi mint szimbólum

Az álmok értelmezése során fontos figyelembe vennünk, mit testesít meg a férfi mint jelkép. Talán nem meglepő, hogy elsősorban a nemzőerő, aktivitás, lélek és extrovertáltság társítható hozzá.

Általában a női nemmel való összehasonlítás során a férfi elsőbbséget élvez a nőkkel szemben. Ennek egyik oka, hogy a kereszténységben, de sok más egyéb vallásban is, Isten elsőként a férfit teremtette. Ez után került csak sor az asszonyra. Ugyancsak sokat nyom a latban a férfi alapvetően nagyobb fizikai ereje, dominánsabb természete, megjelenése is.

Azt is fontos figyelembe venni értelmezéseink során, hogy az álombeli férfi tudattalanunkban elsősorban a férfiasság megtestesítője. Énünk ismeretlen része egy férfialak formájában jórészt a szerelmi vágy, illetve a termékenység, a gyermekáldás ígéretét vetítheti ki álmunkban.

További álmok jelentése