Újszülöttel álmodni, mit jelent?

Újszülöttel álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Vajon ha valaki újszülöttel álmodik, az azt jelentheti számára, hogy vágyakozik a gyermekáldásra?

Nem feltétlenül. De ha ennél egy kicsit tágabb értelemben vizsgáljuk a kérdést, az (újjá)születéshez már lehet valami köze… Nézzük, mit is üzenhet nekünk, ha újszülött bukkan fel az álmunkban!

Újszülöttel álmodni, ne keressük az Álmoskönyvben…

…hanem inkább keressünk mást: ugyanis ilyen címszót nem találunk Krúdy Gyula gyűjteményében.

Találunk ellenben néhány másik kifejezést, amelyek, ha jobban belegondolunk, valójában ugyanazt jelentik, mint az újszülött.

Ilyen például a “pólyás baba”. Ezt máris fellelhetjük, ha belelapozunk a könyvbe. Ez pedig nem sugall mást, mint “kis öröm”-öt. Felmerülhet a kérdés, hogy ez az álom vajon jót ígér-e, azaz “egy kevés” örömben lesz részünk, ezért jó hírt hoz. Vagy éppen ellenkezőleg: “kevés”, vagyis negatív előjelű lehet-e nekünk ez a jelenés.

No de keresgéljünk egy kicsit tovább – nézzük meg a “bölcső”-szócikket, hátha lapul benne egy csecsemő is… És valóban: gyerekkel öröm, gyerek nélkül viszont gond.

És ha már a csecsemőt említettük. Az csupa jó eseménnyel biztat minket: csak úgy, önmagában azt mutatja, hogy ha bajban leszünk, számíthatunk majd pártfogó barátaink segítségére. Ha csecsemőt fürdetünk álmunkban, az kettős találatot hozhat nekünk a szerencsejátékban. Még a szívszorító csecsemősírás is jót jelent: az is az eljövendő öröm egyik hírnöke.

Ha pedig kissé szélesítjük a látókörünket, akkor máris több információhoz juthatunk. Keressük meg, mit mondanak az örökbecsű álomfejtők a “gyermek” témakörében. Itt a számunkra legfontosabb információ a lipcsei álmoskönyv tolmácsolásában található. Ismeretlen szerzője ugyanis úgy tapasztalta, az álombeli kisgyermekek a veszekedés jelei.

Újszülöttel álmodni, mit jelent?

Újszülöttel álmodni, mit jelent?

Újszülöttel álmodni – és újjászületni

A régi mítoszok úgy tartják, az ember úgy általában a lélek szimbóluma. Az ifjú ember, azaz a csecsemő a testtől éppen elszakadt lelket jelképezi.

A mai álomfejtő szemlélet viszont már az újjászületést látja az újszülöttről szóló álmok kulcsának. Az álmodó számára változást ígér: valami régi lezárását, és ezzel egyidejűleg valami új kezdetét is. Ez pedig akár valami, a jelenlegi állapotnál jobb, kedvezőbb jövővel is kecsegtethet. Ha leány az újszülött, akkor kifejezetten valami rossz végét és egy másik, kellemesebb kezdetét ígéri nekünk. A fiúgyermek ezzel szemben csak a jövőre fókuszál, ami viszont feltétlenül pozitív. Akár egy új munkalehetőség, de egy ígéretes szerelem kezdete is lehet.

Újszülöttel álmodni, mit jelent?

Újszülöttel álmodni – és újjászületni

Újszülöttel álmodni – és visszatérni az ártatlanságba

Mások viszont az újszülöttben a (gyermeki) ősártatlanságot látják meg. A tiszta lélek, melyet még nem szennyezett meg semmiféle gonoszság, és csak a szeretet melegsége sugárzik belőle. De ha újszülöttel álmodunk, ők is úgy látják: csakis valami számunkra előnyös változás előszelét jelzi nekünk.

További álmok jelentése, álomszótár