Hajjal álmodni, mit jelent?

Hajjal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Ki gondolná vajon, hogy hajjal álmodni számos izgalmas jelentést hordozhat a számunkra?

Pedig így van. Ráadásul az a haj lehet:

  • női vagy férfi;
  • rövid vagy hosszú;
  • sima vagy göndör;
  • szőke, barna, fekete, vörös…

Most megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat arról, mi mindent üzenhet nekünk, ha álmunkban megjelenik a haj.

Hajjal álmodni, mit jelent?

Hajjal álmodni, mit jelent?

Hajjal álmodni: a barna szerencsés szerelmet ígér az Álmoskönyv szerint

… de mindez még semmi! Ha fellapozzuk Krúdy Gyula Álomfejtő kézikönyvét, számos további érdekességet tudhatunk meg.

Ha álmunkban hosszú és szép a hajunk, az bizony nemcsak viselője büszkesége, de jó jegyet is hordoz. Ha nem fejen látjuk, az viszont kellemetlenségeket okozhat, ha levágják, az pedig bánatra int… Kivéve, ha nem teljesen és ollóval: akkor nyereségünk lesz (főleg a fodrásznak).

A hajfürt álomban hiúság jele, az elveszett haj ellenben temetést jósol. Ha fésüljük a hajunkat, akkor ez az álom éjszakai utazásról beszél, a hajfonat viszont nevetséges.

A fehér haj öröm, és ha még hosszú is, akkor jó.

Álmunkban kontyba kötve látunk hajat? Az asszonynak mulatság, férfinak gond. Hegyes konty mutat kárörömöt, a leesett konty bánatot okoz.

A kondor (göndör) hajnak attól függ, hogy mi az álombeli jelentése, hogy hogyan jelenik meg. Vörösen hűségre utal, ha pedig amolyan állatszerűen göndör, akkor pont ellenkezőleg, női hűtlenségről árulkodik. A mesterségesen göndörített haj ismét az irigység jele.

Gvadányi Márton az asszonyhajat nem sokra becsülte: ha arról álmodunk, az semmire sem jó.

Hajjal álmodni Krúdy saját jegyzetei szerint

Úgy látszik, Krúdy is álmodott hajjal, mégpedig igencsak különleges helyzetekben. Ezeket jegyezte le:

Az asszonyhaj, ami úgy látszódik, hogy gúzsba köti kezünket-lábunkat és betömi szánkat: egy nehéz sorú szerelemből mutatja szabadulásunkat álmunkban.

És hogy mi utal asszonyi nagyravágyásra? Ha úgy álmodunk hajfonatot, mint egy hágcsót, ami úgy tűnik, egyenesen a csillagokból nyúlik le, és minket fellépésre invitál.

Hajjal álmodni, mit gondolunk róla mi, modern emberek?

Régen a haj a néphit szerint az életerőnket hordozta. Erre utal az is, hogy halálunk után is tovább növekszik magától.

Ezzel szemben mi, felvilágosult, tudós mai emberek máshogy értelmezzük, ha hajjal álmodunk. Persze nekünk sem mindegy, miképpen jelenik meg benne.

A modern álomszakértők számára a lelkiállapotunkról mesél az álombeli haj.

A vörös haj az impulzív személyiségről, egyúttal kreativitásról árulkodik, de még a régi boszorkányságra való utalását is megőrizte.

A rövid haj a ki nem élt szexuális vágy megtestesítője, míg a hosszú a nőiességé. Érzékiséget, de egyúttal a szellemi értelem hangsúlyozását mutatja. Ezzel szemben a férfiak hosszú haja – még talán a hippi korszakból ránk maradva – a lázadást, függetlenséget és szabadságot szimbolizálja.

Hajjal álmodni, mit jelent?

Hajjal álmodni, mit jelent?

Álomfejtés, álomszótárÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.