Álomfejtés zárt ajtó, mit jelent?

Álomfejtés zárt ajtó, mit jelent?

Amikor nem mindegy, hogy ki lehet-e jutni rajta vagy sem

Az ajtó egyfajta térelválasztó funkcióval bír, csakúgy, mint az ablak. De az ablak leginkább a belső és külső tér elválasztója, legalábbis az álomfejtés leggyakrabban ilyen szempontból vizsgálja a jelentését. Ezzel szemben az ajtó egy épületen belül a belső helyiségeket is elválaszthatja egymástól, nem csak a külső világot.

Ha az álomfejtés ajtót tartalmazó álmokat elemez, elsősorban ezzel az elválasztó jellegével foglalkozik. Egy ajtó lehet nyitott és zárt állapotú is. Előbbi esetben pont az a lényeg, hogy NEM választja el egymástól a tereket.

De vajon mit mond az álomfejtés zárt ajtó esetében? Az álomfejtés zárt ajtó kapcsán figyelembe veszi-e például, hogy az álombeli zárt ajtó kulccsal van bezárva, vagy csak kilincsre zárva?

Izgalmas kérdések ezek… Először is, nézzük meg, mit mond az Álmoskönyv álomfejtése zárt ajtó esetén.

Álomfejtés zárt ajtó, mit jelent?

Álomfejtés zárt ajtó, mit jelent?

Krúdy álomfejtése zárt ajtóra

Az Álmoskönyv nem is mond semmit csak úgy, általában arról, hogy egy ajtó (amiről nem tudunk semmit), mit jelent álomban. Rögvest a nyitott ajtóval indít, és ezután persze jön az álomfejtés zárt ajtó kapcsán. Eszerint a zárt ajtós álom jelentése: valami tervedről lebeszélnek az üres fecsegők.

Egyéb, zárt ajtóval kapcsolatos álommagyarázatok:

  • ajtócsikorgást hallani, vagyis álomfejtés zárt ajtóról, amit éppen kinyit valaki: jelentése családi perpatvar;
  • ajtó, melynek zárjáról egy idegen ember vesz viaszmintát, azaz álomfejtés zárt ajtóról, amint a zárját javítják: jelentése asszonyi hűtlenség, udvarló;
  • éneklő ajtó, azaz álomfejtés zárt ajtó kinyitásáról vagy nyitott ajtó bezárásáról: jelentése balsors.

Mint láthatjuk, az Álmoskönyv szerint tehát fontos, hogy az álomfejtés zárt ajtót megkülönböztessen nyitott ajtótól, mert más a jelentése. Ezzel szemben az, hogy az ajtó kulcsra zárt vagy csak kilincsre zárt, nem kifejezetten számít az álomfejtés szempontjából.

Ehhez képest mi a helyzet napjaink álomfejtéseivel zárt ajtó kapcsán?

Álomfejtés zárt ajtó, mit jelent?

Álomfejtés zárt ajtó, mit jelent?

A modern álomfejtés zárt ajtóban rejtélyt vagy akadályokat lát

A mai álomfejtés ajtóval kapcsolatos nézete az, hogy az álombeli ajtó valamit szimbolizál az álmodó számára. Az ajtó legtöbbször valami rejtély, akadály szimbóluma, ami az álmodó ébrenléte során felmerülő valamilyen nehézségre mutat rá.

A modern álomfejtés a nyitott ajtókban pozitívumokat, azaz a lehetőségeket látja, amit ki tud használni az, aki álmodik róla.

Ezzel szemben a mai álomfejtés zárt ajtó kapcsán jobbára csak speciális zárt ajtós álmokkal foglalkozik. Leginkább olyan álmok jelentését magyarázza, amiben az álmodó küzd, mert nem bírja kinyitni a zárt ajtót. Ez a zárt ajtó mint akadály, és az, hogy hiába próbálunk bejutni, az elérhetetlen vágyak jelképe. Az álomfejtés szerint ez az álmodó irreális céljait mutatja, melyeket nem ártana felülvizsgálni egy könnyebb, boldogabb élet érdekében.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.