Álomfejtés ablak, a belső és külső világ elválasztója

Álomfejtés ablak: a belső és külső világ elválasztója

Az ablak egy nagyon is közönséges, földhözragadt tárgy. Valószínűleg a mindennapi életben nem is igen gondolunk rá – hacsak nincs vele dolog, vagy nincs ott, ahol lennie kellene.

Na mármost, rögvest adódik a kérdés: ha a hétköznapok során nemigen merül fel az ablak képe, álmodunk-e róla? És ha igen, mit mond az ablak megjelenéséről álmunkban az álomfejtés?

Álomfejtés ablak

Álomfejtés ablak: a belső és külső világ elválasztója

Álomfejtés ablak: az Álmoskönyv álomfejtése szerint

Mindenekelőtt tekintsük meg, mit ír az ablakról és annak álomfejtéséről a Krúdy Gyula-féle Álmoskönyv. És rögtön valami nagyon érdekeset tapasztalhatunk, mégpedig azt, hogy egészen pontosan kilencféle címszóban szerepel egymás után az ablak! Nevezetesen:

  • ablakot látni,
  • ablakokat nyitni,
  • ablakzár,
  • ablakon kinézni,
  • ablakból kimászni,
  • ablakból kiesni,
  • ablakot törötten látni,
  • ablakrámába üveget illeszteni,
  • ablakfa.

Nézzük ezek közül az ablakos álmokból a legérdekesebb álomfejtéseket:

Ablakot látni az álomfejtés szerint azt jelenti, a vád alól felmentenek. Ráadásul rabnak még szabadulást is hozhat.

Ablakon kinézni, méghozzá idegen ablakon át, és azon keresztül idegen arcot látni. Ez Krúdy jegyzete szerint a szomorkodó házasélet jele.

Ablakrámába üveget illeszteni: az álomfejtés azt mondja, ez azt jelenti, hogy ellenségednek be fogják verni a fejét.

Álomfejtés ablak

Álomfejtés ablak, mit jelent?

További ablakkal kapcsolatos álomfejtések az Álmoskönyvben

De ez még nem minden: az ablak ugyanis számos másik szócikkben megtalálható az Álmoskönyben tovább lapozgatva. Csak hogy néhány igazán különös ablakos álomfejtést említsünk:

A darázs az ablakban az álomfejtés szerint egy levelet jelent, amit nem hoznak el nekünk. Farkas az ablak alatt: tűz – állítják az álomfejtők.

Kántorböjtös napon halott, aki benézne az ablakon: a szükség jegye. Ablakból locsolni asszonynak egy férfi megszerelmesedését jegyzi – legalábbis az álomfejtés szerint.

A rácsos ablak jelentése az álomfejtés szerint szép idő. A tetőablak Kerner szerint kellemes életet hoz, míg a toronyablak álomfejtése: jól jegyezd meg, amit láttál!

És még sorolhatnánk… Láthatóan az ablak Krúdy idejében az álomfejtés egyik kedvenc témája volt, sokrétű jelentéssel. De vajon mi a helyzet ma?

Ablak szerepel álmunkban napjainkban? Mit mond erről a modern álomfejtés?

A mai álomfejtők szerint az ablak egyfajta láthatatlan elválasztó két nagyon is különböző világ között. Így például az ablak a belső és külső világ, valamint a földi lét és a túlvilág közötti vékony választóvonal lehet.

De az ablak álmainkban hétköznapi értelemben is egyfajta kapcsolat egy másik pólussal. Az ablak ugyanis abban segít, hogy meglássuk a külvilágot általa. Ez alapvetően egy pozitív jel, mert arra utal, hogy nyitottak vagyunk az új, az ismeretlen felé. És ki tudja: az álomfejtés szerint, ha kilépsz ezen az ablakon, akár egy ígéretes új élet kezdete lehet.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.