Álom nagyi mit jelent?

Álom nagyi mit jelent?

Nagyi álomban – jót vagy rosszat jelent?

Különös módon viszonylag kevés információt lehet találni arról, hogy vajon mit jelenthet az olyan álom, amiben a nagyi szerepel. Leginkább olyan álomértelmezésekben bukkan fel a nagyi, amely a halállal vagy halott rokonaink álommagyarázatával foglalkozik.

Valószínűleg ennek az lehet az oka, hogy sajnos a nagyi olyan rokon, aki nem sokáig vesz részt aktívan az életünkben. Előbb-utóbb sajnos eljön az idő, amikor a nagyink már nincsen velünk, és legfeljebb emlékeinkben – vagy éppenséggel álmainkban bukkan fel.

Ám mégiscsak sok álomban szerepel nagyi. És vajon mit jelentenek az olyan álmok, amikben a nagyi látogat meg minket?

Nagyi az álomban: a nagyi az melyik nagyszülőnk vajon?

Az első kérdés, ami felvetődik: milyen nagyi? Nagyapa vagy nagymama lehet gyakrabban az álomban?

Sokan rögvest rávágják: a nagyi természetesen a nagymama becézése. Pedig valójában a „nagyi” kifejezést használhatjuk a nagymamára és a nagypapára is. Bár az is igaz, hogy a gyakorlatban inkább a nagymamánkat szoktuk gyakrabban így hívni.

De vajon a nagyi mint nagymama vagy mint nagypapa lehet gyakrabban az álom főszereplője? Ezt a kérdést valószínűleg nem túl gyakran vizsgálták, ezért nemigen fogunk választ kapni rá. Így hát inkább nézzük, mi mindent jelenthet az olyan álom, melyben nagyi – legyen az nagymama vagy nagypapa – szerepel. Mindenekelőtt a mi álomfejtő bibliánkban: az Álmoskönyvben.

Álom nagyi mit jelent?
Álom nagyi mit jelent?

Nagyi az álomban: az Álmoskönyv álomfejtései

Ha fellapozzuk Krúdy Gyula álomfejtő kézikönyvét, akkor sajnos csalódnunk kell. Ha ebből választ várunk arra, hogy mit jelent az álom, amiben nagyi van, akkor nem lesz könnyű dolgunk.

Az Álmoskönyv ugyanis nem tartalmaz nagyi címszót. Lássuk, milyen formában ír Krúdy nagyinkról, és mi az ilyen álom magyarázata.

Nagyi mint nagyanya: természetesen az „asszony” címszó alatt találkozhatunk vele. Ebben a nagyi úgy jelenik meg az álomban, hogy a nevét kiáltozzák. Az ilyen álom jelentése pedig nagy nyugtalanság.

Illetve a nagyi megjelenhet Krúdy szerint álmunkban még úgy is, hogy egy képen láthatjuk, ami a falon lóg. Ilyen formában a nagyis álom megfejtése ugyancsak bizonyos gondra, bánatra utal.

Álom nagyi mit jelent?
Álom nagyi mit jelent?

Nagyi az álomban: mit üzennek nagyszüleink napjaink álmaiban?

A mai álomfejtések viszont pont ellenkezőleg értelmezik a nagyis álmokat, mint Krúdy. Szerintük a nagyi az álomban éppen hogy valami kifejezetten pozitív jelentéssel rendelkezik – legyen az bármelyik nagyszülőnk.

Ennek elsősorban az az oka, hogy a nagyik általában arról híresek, hogy mindenféle széppel-jóval kedveskednek a becses unokának. Mert hát ők a nagyi szeme fényei. Másrészt az idősebb emberek – nagyik, nagymamák, nagypapák – a gyermekek szemében mindig olyan bölcsnek tűnnek.

Ha tehát olyan álom lep meg, amiben a nagyi van, bízhatsz benne, hogy jó hírrel szolgál – különösen nehezebb, gondterhesebb időszakokban.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →