Álomfejtés arc mit jelent?

Álomfejtés arc: a szép jót, a csúf halált jelent

Álmainkban igencsak gyakorta szerepelnek emberek. Márpedig nincsen ember arc, ábrázat nélkül, vagyis ezek alapján kijelenthetjük: sokan lehetnek kíváncsiak az álombeli arc álomfejtésére.

De vajon gondoltad-e volna, hányféle arcot, hányféle megjelenési formában lehet látni az álmainkban? Most mindjárt te is megláthatod, milyen sokféleképpen magyarázza az álomfejtés az arc megjelenését a különböző álmokban.

Az arccal kapcsolatos álmok Krúdy-féle álomfejtése

A mindentudó Álmoskönyv – Krúdy Gyula gyűjtésében rögvest egy meglepetéssel indít, amikor fellapozzuk, hogy megismerjük az arc álomfejtését. Ugyanis az „arc” címszónál mindössze annyi megjegyzés fogad bennünket, hogy lásd az „ábrázat” címszónál.

Na, de ha már ott járunk, akkor aztán az égvilágon mindent megtudhatunk az arc álomfejtéséről. Így például, hogy rengetegféleképpen lehet arcot látni álomban, és mindegyiknek megvan a maga magyarázata:

 • szép arc álomfejtése: szórakozás, öröm, bál, lakodalom közelsége;
 • mosdatlan, rút arc álomfejtése: súlyos gondok görnyesztik válladat;
 • eltakart arc álomfejtése: gonosz titkok birtokosává válsz;
 • tükörbeli saját arc álomfejtése:
  • nőknek irigység, bosszúság,
  • férfiaknak kívánság teljesülése;
 • sápadt arc álomfejtése: betegség csoszog a küszöbön;
 • csúf és sárga arc álomfejtése: közelgő halálod hírnöke;
 • festett arc álomfejtése:
  • asszonynak, ha nincs rá szüksége: igen jó jövő,
  • férfiaknak: pletykába, gyanúba fognak keveredni stb.

És még hosszan folytathatnánk a sort. De az Álmoskönyv szerint az sem mindegy, hogy mikor látunk arcot álmunkban.

Álomfejtés arc mit jelent?

Álomfejtés arc mit jelent?

Arccal kapcsolatos álmok álomfejtése attól függően, mikor álmodjuk

Az orosz álmoskönyv ezeket az időszakokat említi az arc álomfejtése kapcsán:

Újholdkor látott álombeli arc álomfejtése szerelem, ha szép; halál, ha sápadt. Oroszlán havában álmodva az arcot asszonyt remélhetünk, és a férfi szerelembe esik. Adventben a festett, szép álombeli arc látása farsangkor lakodalmat hozhat az álmodónak, míg kántorböjtben szerelmi bánatot.

Hamvazószerdán álomban arcot mosni szomorú böjtöt hoz, melynek vége a fecskék megérkezésével várható. Végül pedig, bak havában öregember arcával álmodni azt jelenti, következő évben megromlik egészségünk.

Álomfejtés arc mit jelent?

Álomfejtés arc mit jelent?

Mit tudunk meg magunkról, ha megismerjük az arc álomfejtését?

Mai jelenünkben, minő meglepetés! – saját személyiségünkről tudhatunk meg kicsit többet, ha megfejtjük az olyan álmainkat, melyben arc szerepel.

Úgy általánosságban, ha álmunkban egy arcot látunk, az nagy valószínűséggel azt az arcot mutatja, amilyen a mi arcunk. Más esetben ez egy olyan arc, amitől tartunk, hogy a sajátunk.

Ha az álmunkban szereplő arcban kifejezetten a saját arcunkra ismerünk, a mai álomfejtők azt mondják, azt jelenti, ideje önvizsgálatot tartanunk. Az álombeli mosolygó arc új barátokat jelenthet, míg a torz arc félelemre, sikertelenségre utalhat.

Ha pedig álmunkban arcot mosunk, az bűntudatunkról árulkodhat az álomfejtés szerint: így kívánjuk „elmosni”, azaz megszabadulni tőle.

Álomfejtés arc mit jelent?

Álomfejtés arc mit jelent?

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.