Visszatérő álmok egy személlyel

Visszatérő álmok egy személlyel: vajon ennyire fontos számunkra?

A visszatérő álmok az álmok speciális fajtája. Azt jelenti, hogy valami ismétlődő elem egynél több alkalommal megjelenik éjjeli álmunk során.

De a visszatérő álmokon belül is van egy még különlegesebb: amikor egy ember, egy személy bukkan fel folyton álmunkban. Könnyen adódik ilyenkor az a feltevés, hogy ez a személy valami különleges helyet foglal el életünkben. Hiszen nyilván ezért tér vissza állandóan álmunkban.

De vajon tényleg így van? Olvass tovább, és megtudod!

Visszatérő álmok egy személlyel – akár a hozzánk legközelebb állóval az Álmoskönyvben

Krúdy Gyula számára a rokonaink, édesapánk, édesanyánk talán a legfontosabb személyek életünkben. Nem véletlen, hogy a velük való álmodásról sokat ír híres álomfejtő könyvében, az Álmoskönyvben. Márpedig az ilyen, számunkra fontos személyek könnyen előfordulhat, hogy visszatérően megjelennek álmunkban, és bizonyára ennek megvan a maga jelentősége.

Krúdy az egy bizonyos személlyel való álmodásról egy különleges egyedi álom magyarázata kapcsán ejt néhány szót. Ebben az édesanya az a bizonyos, visszatérő személy az álomban.

Visszatérő álmok egy személlyel

Visszatérő álmok egy személlyel, sokat álmodhatunk Édesanyánkkal.

Visszatérő álmok egy személlyel – egyedi álommagyarázat az Álmoskönyvben

Krúdy Gyula Török Istvánné álmában foglalkozik az álomban visszatérő személy jelentésének kérdésével.

A hölgy álmában két főszereplő van: halott édesanyja és első férje, illetve szerepel még a bátyja is benne. Pár nap óta olyan álmai vannak, melyben ezek a személyek ismételten megjelennek.

Most pedig lássuk Krúdy magyarázatát.

Híres írónk a hölgy álmait a szemrehányó visszatérő álmokba sorolja. A visszatérő álombeli személyek, az anya és a volt férj az álmodó mostani életében már nem sokszor jutnak eszébe. Így azt üzenik az álmodónak visszatérő jelenlétükkel, hogy legyen emiatt kissé lelkiismeret-furdalása, hogy már nem foglalkozik velük eleget. Elvégre egykor mindketten fontos szerepet töltöttek be az életében, és ezt nem szép dolog elfeledni.

Visszatérő álmok egy személlyel – valójában nem biztos, hogy ő a legfontosabb számodra

Ám a mai álommagyarázók már másképpen állnak hozzá a kérdéshez. Úgy látják: az, hogy egy bizonyos személy gyakran megjelenik visszatérő álmainkban, nem feltétlenül arra utal, hogy ők a legfontosabbak életünkben. Ezeket a visszatérő álmokat ugyanis nem kell feltétlenül szó szerint értelmezni.

Visszatérő álmok egy személlyel

Visszatérő álmok egy személlyel, nem biztos, hogy a legfontosabb emberrel álmodunk, inkább a stressz lehet az oka.

Ennek megvan a tudományos magyarázata is. A pszichológusok szerint tudniillik agyunk működése bizonyos értelemben egy számítógépéhez hasonlít. Legalábbis abban az értelemben, hogy mielőtt „kikapcsolna”, még egy ideig kavarognak benne a megélt gondolatok, tapasztalatok.

Ez az időszak, a végleges kikapcsolás előtti idő az éjszakai álmunk. Ilyenkor tulajdonképpen agyunk úgynevezett „sleep” üzemmódban van, amikor még működik ugyan, de alacsonyabb energiaszinten. Napközbeni élményeink pedig megjelenhetnek egy bizonyos személy formájában is álmunkban.

Ám ezek a személyek inkább szimbolizálnak valamit; leggyakrabban egy bennünket foglalkoztató, visszatérő problémára, stresszre utalnak.

Visszatérő álmok: vajon minek a visszatértét jelenti?

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.