Egérrel álmodni és az időjárás?

Egérrel álmodni mit jelent?

Egérrel álmodni és megtudni, hogy milyen idő van

Az egyes egér az álomban elvétve valami finom,

bár nem veszélytelen dolgot is jelenthet,

aminthogy a szerelmi nyelvezetben becenév is lett belőle…

(Aeppli)*

Az egér az egyik legismertebb rágcsáló – bár mondhatjuk, hogy nem túlzottan jó a marketingje. Sokan ugyanis félnek, irtóznak tőle, sőt, sok betegség terjesztőjének is tartják. Ezért aztán irtják, ahol érik, pedig tulajdonképpen az egér is csak egy élni akaró, törékeny élőlény.

Egérrel álmodni tehát erősen kérdéses, hogy jelenthet-e bárkinek jót. De azért érdemes lehet kicsit elmélyedni a kérdésben. Hátha mégiscsak lehet egérrel álmodni úgy, hogy az nem rontja le még jobban szegény állat nimbuszát.

Egérrel álmodni mit jelent?
Egérrel álmodni mit jelent?

Egérrel álmodni és az időjárás összefüggései

Az Álmoskönyv rengetegmindent ír arról, mi mindent jelenthet egérrel álmodni. Ezek között találhatunk jókat és rosszakat egyaránt. De ugyancsak vannak semleges jelentései az egérrel való álmodásnak.

Így például az időjárással kapcsolatos jelentései az egér megjelenésének álmunkban. Ezt a képességét az egérnek nem igazán lehet sem jónak, sem rossznak bélyegezni. Az Álmoskönyv a régi magyar naptár gyűjtéseiből mutat néhány, az egérrel álmodás és az időjárás összefüggésével kapcsolatos álommagyarázatot.

Ha valaki József-napkor egereket lát álmában, akkor azok a tavasz késői érkezéséről tájékoztatják az álmodójukat. Ha pediglen Andráskor jelenik meg álmunkban, méghozzá a szobában, akkor ellenben hosszú tél lesz várható, a régi bölcsek szerint.

Egérrel álmodni mit jelent?

Egérrel álmodni: de mi köze az egérálomnak az időjáráshoz?

Erre a kérdésre igazából meglehetősen nehéz lenne pontos és logikus magyarázatot találni. De az biztos, hogy az egeret már az ókorban, az antikvitásban is időjósló szereppel ruházták fel. Ennek kapcsán pedig az egér és annak bármilyen – akár álombeli – felbukkanása különös összefüggést mutatott valamilyen időjárási viszontagsággal. Így például, ha egérrel álmodtak, az akár viharos időjárást vagy hangos égzengést, zenebonát is hozhatott – legalábbis így tartották akkoriban.

Milyen formában lehet még egérrel álmodni?

Egérrel álmodni lehet csak úgy, hogy álmunkban megjelenik egy vagy több egér. De lehet akár egészen különleges álmokat látni egérrel úgy, hogy nem is gondoltuk volna, hogy ilyen szituációkban valaha találkozhatunk egérrel.

Vajon hányan vagyunk, akik elmondhatjuk mondjuk azt, hogy azt álmodjuk, hogy egy egér bújik belénk? Bizonyára nem túl sokan. Pedig Krúdy Gyula ilyen álomra is tud magyarázatot adni: azt jelenti, valamiféle ártalmas gondolat fészkelhet meg bennünk. A nagybajuszos egér pedig a nagy ellenségünket mutatja álmunkban.

És ha valaki jajgató egerekkel álmodik? (Kevés eséllyel, de előfordulhat.) Arra is van megoldás: rossz ünnepnapok fognak következni az álmodójuk életében. Ha pedig álmunkban bagolyfészekben vagyunk és egereket eszünk, akkor az változást idézhet elő életünk addigi alakulásában.

Egérrel álmodni mit jelent?
Egerekkel álmodni mit jelent?

* Forrás: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Corvina, 1996., 89. o.

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →