Álmoskönyv kutya, mit jelent?

Álmoskönyv kutya: a hűség jelképe

Mit tudhatunk meg az álmoskönyv kutya-álmainak magyarázataiból arról, hogy mit jelent kutyával álmodni? Kutyával, amit (vagy sokak szerint inkább „akit”) számos más néven szoktunk még nevezni.

Kutya, vagyis: eb, négylábú, házőrző, bolhazsák, kutyus, kutyi, blöki, véreb, öleb, kutyuska, csahos, bolhabusz, vahúr, kutyuli-mutyuli, kutyóka… és még sorolhatnánk. Valószínűleg a kutya szóra tudjuk a legtöbb szinonimát találni, annyira hozzánk nőtt már ez tulajdonképpen általunk alkotott háziállat. Mert a kutya az ember legjobb barátja, és olyan állat, mellyel a legszorosabb kapcsolatot tudjuk kialakítani.

Így hát kutyával álmodni sokan, rendszeresen szoktunk, ezért számos jelentésmagyarázatot találhatunk arra, hogy mit jelent kutyával álmodni. Csak úgy, általában, de akár azt is megtudhatjuk, mi a jelentése annak, ha harapós kutyával álmodunk. De az álmoskönyv még a fehér kutya jelentését is elmagyarázza nekünk, ha utánanézünk.

Ha pedig a kutyás álmok ennyire elterjedtek, az is biztos, hogy a kutyás álmok magyarázatai is meglehetősen széles skálán mozognak. Merüljünk most ismét bele az álmoskönyv kutya-álmainak jelentésébe.

Álmoskönyv kutya

Álmoskönyv kutya, mit jelent?

A Krúdy Gyula-féle Álmoskönyv kutyával kapcsolatos álmai és magyarázatai

…És máris milyen jól jön, hogy ismerjük a kutya számosféle elnevezését, hiszen az Álmoskönyv „kutya” címszavánál hiába keresgélnénk. Ehelyett a legtöbb kutyás álom és magyarázata az „eb” címszónál található ebben az álmoskönyvben.

De nemcsak ott találhatunk magyarázatokat az Álmoskönyv kutyát tartalmazó álmaira. Egy szemfüles kereső sokféle egyéb kutyával kapcsolatos álomról olvashat az Álmoskönyvben. Nézzük csak meg, mi minden ínyencségről ír az Álmoskönyv kutya kapcsán:

  • „bősz” címszónál az Álmoskönyv kutya bőszségét is említi; jelentése nyereség,
    • ha pedig a bősz kutya harap is, jelentése rágalmazás jegye;
  • éhes lehet az Álmoskönyv szerint kutya is; jelentése időváltozás;
  • egyéb álmoskönyv-kutya, amelyik sánta; jelentése rossz hír, melyet idő előtt kapunk; stb.

Az Álmoskönyv kutyaálmainak magyarázatai tehát meglehetősen szerteágazóak; ennél eggyel egyszerűbb a modern álmoskönyvek kutyával kapcsolatos hozzáállása.

Álmoskönyv kutya, mit jelent?

Álmoskönyv kutya, mit jelent?

A modern Álmoskönyv kutya kapcsán hűséget említ, de nem csak pozitív értelemben

Természetesen a kutya nekünk, embereknek elsősorban a hűség jelképe. Elvégre létezhet-e más állat a kutyán kívül, amelyik tűzön-vízen át, hónapokig kitartóan vándorol, csak hogy visszatérjen hozzánk? Vagy képes a gazdájára várni akár éveken keresztül is, nem tudva, hogy már sosem tér vissza hozzá?

A modern álmoskönyv kutyaálom-magyarázatai tehát elsődlegesen a hűség szimbólumának tartják a kutya álombeli felbukkanását. Ám a hűség ebben az esetben átvitt értelemben is megtestesülhet a kutyás álmokban.

Hűség, vagyis kitartás, kitartás, vagyis makacsság… Az álmoskönyv kutyaértelmezése ugyanis sokszor az álmodó olyan dolgok iránti „hűségét” mutatja, amelyek hiábavalóak. A kutyáról álmodó ember ez alapján nehezen felejt, és nehezen engedi el értelmetlen vágyai iránti ragaszkodását.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.