Kutyával álmodni jelentése

Kutyával álmodni jelentése

A kutya, amely álmában vakkantott az udvaron,
bizonyosan megálmodta, hogy rövid idő múlva kiássák a vermet.

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv)

Ha valakit megkérnénk, mondja ki az első állat nevét, ami eszébe jut, akkor nagy valószínűséggel a legtöbben a kutyát mondanák.

A kutya az emberhez legközelebb álló, hozzá legjobban kötődő állat. Azt nem tudni, hogy a kutya vajon álmodik-e az emberrel, de az bizonyos, hogy mi, emberek gyakran szoktunk kutyával álmodni. Mi lehet vajon a kutyával álmodás jelentése?

Kutyával álmodni jelentése az Álmoskönyvben

A kutyának és az arról való álmodás sokféle jelentéséről az Álmoskönyv természetesen külön szócikket szentel. Bár valójában az „eb” szó alatt találjuk, de tudjuk jól: egyik kutya, másik eb. 🙂

A kutyával való álmodás jelentése úgy általában is rengeteg minden lehet. De lehet kutyával álmodni különböző egyedi helyzetekben is. Így például, bizonyos színekben, mondjuk fehér kutyával álmodni, illetve lehet harapós kutyával is álmodni akár.

Nézzünk most néhány példát arra, hogy milyen más módokon lehet még kutyával álmodni, és mi ezeknek a jelentése.

Kutyával álmodni jelentése

Kutyával álmodni jelentése

Kutyával álmodni jelentése az Álmoskönyvben bizonyos konkrét helyzetekben

„A hazudós embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát.” – tartja a mondás. Sánta kutyával álmodni azt jelenti, hogy valami rossz hírt fogunk kapni idő előtt.

Éhes kutyával álmodni időváltozást jelent.

A kutyák egyik legkedveltebb tevékenysége az orruk használata, azaz a szimatolás. Szimatoló kutyával álmodni pedig azt jelenti, valami nagy titok vár az álmodóra.

Hogyan kommunikálnak velünk a kutyák? Legtöbbször ugatással szokták kifejezni az érzelmeiket és szándékaikat. Ha netán kutyával álmodunk, úgy, hogy ugatás is van az álomban, akkor az messziről jót jegyez, közelről viszont halálesetet jelent. De akár mi is ugathatunk álmunkban, hogy egy kutyát megijesszünk. Az ilyen álom rendszerint azt jelenti, hogy nagy betegség fenyeget bennünket, melyet ráadásul otthonunktól távol kell elszenvednünk.

Ha egy kutyát vakarózni látunk, akkor rögtön az jut eszünkbe: bolhás a kutya. Ha bolhás kutyával álmodunk, annak jelentése Krúdy szerint: incselkedő vendég.

Kutyával álmodni jelentése

Kutyával álmodni jelentése

Kutyával álmodni jelentése az Álmoskönyvben egészen különleges helyzetekben

A fentiekben részletezett, kutyával kapcsolatos álmok olyanok, amelyek akár a valós életben is megtörténhetnek. Mert a kutya gyakran lehet éhes, szeret szimatolni, és hát az is előfordulhat, hogy bolhák tenyésznek rajta.

De Krúdy Gyula olyan álmokról is hallott már, amelyek egy átlagos kutyás álomban nem biztos, hogy túlzottan gyakran előfordulnának. Márpedig ezek szerint valaki csak álmodott ilyen kutyás álmokat is, mert ezekre is talál kellő magyarázatot.

Ilyen izgalmas kutyás álmok fordulhatnak még elő az Álmoskönyv szerint:

Fagyott kutya lábával álmodni – ennek a jelentése valami öregasszonnyal kapcsolatos. Az a kutya pedig, amelyik az álomban hurkát lop: házasságtörést jelent.

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.