Tetővel álmodni mit jelent?

Tetővel álmodni mit jelent?

Tetővel álmodni vidám családi életet vagy inkább hatalmat jelent?

…valójában mindkettőt; sőt, még sok mást is jelenthet tetővel álmodni. De ne szaladjunk annyira előre: kezdjük az elején, szép sorjában haladva. 🙂

A ház különösen fontos szerepet tölt be életünkben, hiszen az véd meg minket a mindenféle külső hatástól. Nem véletlen, hogy házzal álmodni gyakran, sokféle formában szoktunk, és a házzal kapcsolatos álmok jelentése igen sokrétű lehet.

Ámde nincs jó, valóban védelmet biztosító ház – tető nélkül. Elsősorban ugyanis a megfelelően kialakított tető az, ami megvéd minket az elemek okozta károktól. Például, hogy beázzon a tetőnk, és azon belül a ház maga. Így valószínűleg, ha házzal álmodunk, akkor tetővel is álmodunk. De még az is előfordulhat, hogy úgy álmodunk tetővel, hogy a hozzá tartozó ház nem is lényeges az álomfejtéshez. Lássuk, mi mindent jelenthet tetővel álmodni a hozzáértő álomfejtők szerint.

Tetővel álmodni: a tető és a macska kapcsolata az Álmoskönyv szerint

Kezdjük rögvest legnagyobb magyar álomfejtőnkkel, Krúdy Gyulával, és az ő halhatatlan Álmoskönyvével. Bár a „tető” címszónál viszonylag szűkszavúan beszél a tetős álmok jelentéseiről, sok más helyen fellelhetünk tetős álomfejtéseket.

Tetővel álmodni úgy, hogy valaki tetőn jár, valamilyen váratlan eseményt jelent; tetőt befedni: vidám családi élet. Az olyan álmok jelentése, melyben az álmodó vagy más tetőn áll – hatalom jele lehet. A tetőablak álomban Kerner álomfejtésében kellemes életet jelent.

De ha alaposabban tanulmányozzuk a tetővel kapcsolatos álmok jelentését, érdekes módon a tető és a macska/cica álomfejtése eltérhet.

Egyrészről, tetővel álmodni úgy, hogy cica is van a háztetőn, az gonosz jelet jelent. Másrészről viszont a tetőn heverő macska álomfejtése: titkos viszonyunk elárulása…

Tetővel álmodni mit jelent?
Tetővel álmodni mit jelent?

Tetővel álmodni láthatóan még rengetegféleképpen lehet…

…az Álmoskönyv szerint, olyannyira, hogy itt nem is lehet mindet felsorolni. Nézzük most a különlegesebb tetővel kapcsolatos álmok jelentését, álomfejtését:

 1. Mit jelent különféle élőlényekkel és tetővel álmodni?
 • tetővel álmodni úgy, hogy ember van a háztetőn: jelentése gonosz;
 • álomban galamb a háztetőn: jelentése drága hír;
 • tetővel álmodni, melyen tüzes kakas jár: jelentése veszedelem asszony miatt; stb.

Érdekesség:

A hárfahang a háztetőn szeles időt jelent.

 1. Mit jelent tetővel álmodni, fajtájától függően?
 • fatetővel álmodni (és kukorékolni): jelentése éhség;
 • szalmatetővel álmodni: jelentése zord idő.
Tetővel álmodni mit jelent?
Tetővel álmodni mit jelent?

Tetővel álmodni napjainkban

Nemcsak régen, manapság is lehet tetővel álmodni. Többféle álomfejtése létezik:

 • tetővel álmodni: jelentése valamely befejezett dologra való utalás;
 • palatetővel álmodni jelenthet megfontoltságot;
 • álomban háztetőn járni: önmagunk túlértékelése;
 • tetővel álmodni és mást látni rajta: álomfejtése szerint elítéljük azt, akit látunk;
 • tetővel álmodni pszichoanalitikai megközelítésben: álomfejtése nagyratörő tervek, vágyak, melyek megvalósításához önbizalmunk is megvan.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →