Égő ház álomban – mit jelent?

Égő ház álomban – vajon mire utalhat?

Égő ház álomban – vajon mire utalhat? Álomfejtés az álomszótárban

A tűz a civilizációhoz vezető út egyik legrégibb és legfontosabb találmánya. A tűz egyaránt okozhat jót és rosszat. Segítségével megmelegedhetünk, ízletesebbek lesznek az ételeink – de rombolhat, pusztíthat és ölhet is.

A ház is egy sokrétű, sokat jelentő szimbólum, magát a világot jelképezi.

Ezek után vajon mi lehet akkor, ha ez a két, nagy jelentőségű szimbólum, az égés és a ház összekapcsolódik? Mit jelenthet vajon égő házzal álmodni?

Égő ház álomban a klasszikus álomfejtés szerint

Természetesen mindenekelőtt lássuk, mit találunk az égő házról Krúdy Gyula híres, Álmoskönyv című nagy ívű munkájában.

Először az égés kapcsán kerülhet szóba az égő házzal álmodás kérdése. Itt az álombeli égő ház, ha másé, akkor kiadás, ha pedig sajátunk, akkor egy nő miatti szomorúság előjele lehet.

Következő találatunk természetesen a „ház” szócikk olvasásakor ötlik a szemünkbe. Furcsa módon itt mindössze annyit említ róla Krúdy, hogy ha nem a mi házunk ég álmunkban, az valami jót ígér. (Érdekes módon viszont álmunkban házat látni annyit jelent, mint megégni.)

Az utolsó, ahol az égő házzal való álmodásról találhatunk információt: a cserép. Kerner szerint ugyanis az izzó cserép, ami égő házról lerepül, álmunkban olyan pletykát mutat, ami miatt akár veszedelembe is juthatunk.

Égő ház álomban – vajon mire utalhat?
Égő ház álomban – vajon mire utalhat?

Égő ház álomban – nézzük meg, mi a jelentése mai szemmel!

A ház napjainkban is fontos szimbólum. Míg régente a világot és annak képmását formázta, mára már az ember személyiségének megtestesítője lett.

A ház tehát álmunkban a saját testi-lelki egységünkként mutatkozik meg nekünk. Mást jelent a nők és mást a férfiak számára. Míg előbbiek számára a lelkiállapotot jellemzi, a férfiaknak a szakmai életéről ad útmutatást.

Nem csoda hát, ha az álmunkban látott ház állapota nagyon is beszédes üzenetként értelmezhető, és mindenképpen valamiféle veszteséggel hozható összefüggésbe.

Szorosabb értelemben az álombeli égő házat tekinthetjük egyfajta félelmünk kivetülésének. Arra utalhat, hogy az aggaszt minket: nehezen szerzett anyagi javainkat elveszíthetjük.

Égő ház álomban – vajon mire utalhat?
Égő ház álomban – vajon mire utalhat?

Égő ház álomban – kié, ég ki gyújtotta fel?

De manapság is okozhat különbséget az égő álmok értelmezése szempontjából az, hogy kinek az égő házát láttuk. Az sem mindegy, ki gyújtotta meg.

Ha álmodban valaki más háza ég, és te egyfajta külső szemlélőként vagy jelen, az valamilyen felismerést hoz a számodra. Rádöbbensz valami fontos igazságra vagy probléma kapcsán összefüggésre, netán annak megoldására. Ez pedig pozitív változással lehet életed további folyására.

A leégett, romos ház maga a számunkra fontos értékek elvesztését mutatja álmunkban, melynek okozója a ház felgyújtója. Ha viszont te magad gyújtottad fel, akkor képes vagy arra, hogy a semmiből újrakezdd az életedet. A más által felgyújtott ház pedig arra utal, hogy irigyeid vannak.

Égő ház álomban – vajon mire utalhat?
Égő ház álomban – vajon mire utalhat?

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →