Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Békés, búgó, burukkoló búgás a háztetőkön… A betonon csapatosan csippentik fel az apró kenyérdarabkákat, melyeket egy közeli padról egy idős néni csipeget elszáradt cipójából…

A villanyvezetéken két madár egymással veszekszik. Dühös szárnyveregetéssel üldözik egymást, bele-belekapva a másikba. A város főterén egy lelassult, beteg példányt erősebbik fajtársa addig csipked, míg az el nem menekül.

Eközben a képeken az idill megtestesítője: csőrében nyújtja át az olajágat, békét biztosítva a világnak.

Vajon kitalálod-e, hogy melyik állat ez? Bizony, ez a hol szépséges gerle, hol csúnya, szürke városi galamb. És vajon mit üzen nekünk álmunkban ez az ellentmondásos madár?

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelentett a régi időkben?

“Jó.” – jelenti ki ilyen röviden, egyszerűen az Álmoskönyv, ha fellapozzuk a galamb szócikket. És valóban: csupa jó hírt ad nekünk a galamb, ha megjelenik álmunkban. Az egyetlen kivétel ez alól pont egy olyan álom, melynek lényege, hogy – NINCS jelen a galamb: az üres galambdúc. Ez állítólag azt jósolja: szerelmünk elhagy bennünket.

De lássuk inkább a szép ígéreteket. Galambfiók: örökség. Galambot fogni a házasság jegye, a háztetőn időző galamb drága hírt hoz nekünk álmunkban. A repülő galamb kedves ismeretséget jósol, de még a megölt galamb is jót ad, ha az ember álmodik róla. Nem kevesebbet, mint bőséges életet remélhet az, aki ezt látja álmában.

És még egy furcsaságot is olvashatunk: Gvadányi Márton szerint a galamb a “szívből kinőtt asszonyembert” jegyzi…

Érdekesség egyébként, hogy a galamb mint motívum, mindenféle madár megtestesítője, legalábbis a képeken így ábrázolták a szárnyasokat általánosan. A madár pedig az emberi lélek szimbóluma volt.

A régi korokban, mikor még csodás lények népesítették be az eget és földet, sok istenség választotta szent állatául a galambot. Ezért gyakran ennek alakjában jelentek meg az emberek előtt, és őket is galambként ábrázolták. Mivel Aphrodité, a szerelem istennője is őt választotta kedvenc állatául, a galamb a bujaság megtestesítője is volt.

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit üzen napjainkban nekünk?

Manapság is könnyen előfordulhat, hogy álmunkban megjelenik ez a jól ismert, jellegzetes madár. Hogy mit tudhatunk meg önmagunkról, ha éppen minket örvendeztet meg álombeli jelenlétével?

A galamb korunk embere számára elsősorban továbbra is a békét testesíti meg. Ha galambról álmodunk, bátran nézzünk önmagunk mélyére, és előbb-utóbb ott megtaláljuk a mi belső harmóniánkat. De van valami, ami még jobb hír lehet számunkra. Ez a mi általunk meglelt saját békénk azt sem zárja ki, hogy a valódi boldogságot párosan fogjuk megélni és átélni.

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.