Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Békés, búgó, burukkoló búgás a háztetőkön… A betonon csapatosan csippentik fel az apró kenyérdarabkákat, melyeket egy közeli padról egy idős néni csipeget elszáradt cipójából…

A villanyvezetéken két madár egymással veszekszik. Dühös szárnyveregetéssel üldözik egymást, bele-belekapva a másikba. A város főterén egy lelassult, beteg példányt erősebbik fajtársa addig csipked, míg az el nem menekül.

Eközben a képeken az idill megtestesítője: csőrében nyújtja át az olajágat, békét biztosítva a világnak.

Vajon kitalálod-e, hogy melyik állat ez? Bizony, ez a hol szépséges gerle, hol csúnya, szürke városi galamb. És vajon mit üzen nekünk álmunkban ez az ellentmondásos madár?

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelentett a régi időkben?

“Jó.” – jelenti ki ilyen röviden, egyszerűen az Álmoskönyv, ha fellapozzuk a galamb szócikket. És valóban: csupa jó hírt ad nekünk a galamb, ha megjelenik álmunkban. Az egyetlen kivétel ez alól pont egy olyan álom, melynek lényege, hogy – NINCS jelen a galamb: az üres galambdúc. Ez állítólag azt jósolja: szerelmünk elhagy bennünket.

De lássuk inkább a szép ígéreteket. Galambfiók: örökség. Galambot fogni a házasság jegye, a háztetőn időző galamb drága hírt hoz nekünk álmunkban. A repülő galamb kedves ismeretséget jósol, de még a megölt galamb is jót ad, ha az ember álmodik róla. Nem kevesebbet, mint bőséges életet remélhet az, aki ezt látja álmában.

És még egy furcsaságot is olvashatunk: Gvadányi Márton szerint a galamb a “szívből kinőtt asszonyembert” jegyzi…

Érdekesség egyébként, hogy a galamb mint motívum, mindenféle madár megtestesítője, legalábbis a képeken így ábrázolták a szárnyasokat általánosan. A madár pedig az emberi lélek szimbóluma volt.

A régi korokban, mikor még csodás lények népesítették be az eget és földet, sok istenség választotta szent állatául a galambot. Ezért gyakran ennek alakjában jelentek meg az emberek előtt, és őket is galambként ábrázolták. Mivel Aphrodité, a szerelem istennője is őt választotta kedvenc állatául, a galamb a bujaság megtestesítője is volt.

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit jelent?

Galambbal álmodni, mit üzen napjainkban nekünk?

Manapság is könnyen előfordulhat, hogy álmunkban megjelenik ez a jól ismert, jellegzetes madár. Hogy mit tudhatunk meg önmagunkról, ha éppen minket örvendeztet meg álombeli jelenlétével?

A galamb korunk embere számára elsősorban továbbra is a békét testesíti meg. Ha galambról álmodunk, bátran nézzünk önmagunk mélyére, és előbb-utóbb ott megtaláljuk a mi belső harmóniánkat. De van valami, ami még jobb hír lehet számunkra. Ez a mi általunk meglelt saját békénk azt sem zárja ki, hogy a valódi boldogságot párosan fogjuk megélni és átélni.

Álomfejtés az álomszótárban