Macskával álmodni mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent, ha szereted, és mit, ha nem? Álomfejtés, álomszótár

Éjjeli alvásunk, álmodásunk során rendkívül sokféle állat felbukkanhat lehunyt szemhéjunk mögött. Persze ezek leggyakrabban olyan állatok, amelyek körülvesznek minket a mindennapjaink során, például háziállataink, a kutya vagy cica.

Macskával – és minden egyéb más állattal – álmodni számos módon, alakban, helyzetben, formában lehet. Többek között ez is, a macska megjelenésének módja álmunkban, határozza meg azt, hogy mit is jelent az álmunk. De még az sem mindegy, hogy milyen a mi személyiségünk. Ahogyan az sem, hogy a valóságban milyen érzelmekkel viseltetünk a macskák iránt.

Macskával álmodni: miképpen lehet az Álomszótár szerint?

Az Álmoskönyv, Krúdy fantasztikus álomfejtő-gyűjteménye a macskában mindenekelőtt a viharos szenvedélyeket: féltékenységet és lángoló szerelmet látja. Minden egyebet, amit a macskával történő álmodásról tudni lehet még, a sokkal bájosabb „cica” címszó kapcsán sorol fel.

De macskával álmodni még úgy is lehet, hogy nem maga a macska álmunk főszereplője, hanem valami más kapcsán jelenik meg. Nézzük meg, Krúdy szerint milyen helyzetek lehetnek ezek.

Macskát látni álmunkban lehet úgy is, hogy legfőbb ellenségével (legalábbis az emberek szerint): a kutyával hadakozik. Ha álmunkban a macska ebbel veszekszik, az oltalmat jelent az álmodó számára.

Ha álmunkban edény szerepel, és ebben macska frissen született kölykei vannak, az sajnos szerencsétlenség fenyegető árnyát hordozza.

Macskával álmodni: mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent?

A legrégebbi álmoskönyvek szerint macskával álmodni paráznaságra utal.

Az álmunkban tetőn heverésző macska titkos viszonyuk elárulásának baljós előjele lehet. Álomban tengeri macskát látni betegséget és kedvetlen dolgot okozhat.

Macskával álmodni: mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent?

Álmoskönyv macska:  a konkrét álmok magyarázata

Krúdy Gyula könyvében nemcsak címszavak álombeli jelentését találjuk, hanem néhány hozzáforduló ember konkrét álmainak magyarázatát is. Ezekben is jó néhányszor felbukkan a macska.

Sz. Margit egy érdekes álmában a macska egy ismeretlen állattal viaskodik, ami olyan pletykaságra utal, mely az álmodó hasznára válhat. Később az álmodó nyakán és vállán bukkan fel a macska, ez is igen jó jegynek számít.

Egy tisztviselőnő álmában a macska úgy bukkan fel, hogy egérrel viaskodik, ami ugyancsak jó jegynek számít. Bár itt inkább a macska helyett az egér jelent konkrétan egy bizonyos embert az álmodó életében.

Macskával álmodni: mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent?

Macska álomban: a függetlenség szimbóluma

Manapság – talán nem is teljesen ok nélkül – a macskával való álmodás az álmodó független személyiségéről árulkodik. Ez persze a cicakedvelők és -tartók számára egyáltalán nem véletlen. Elvégre a macska kifejezetten önálló állat, szemben például a kutyával, ám pont ezért szereti őket, aki szereti.

De macskával álmodni bárki tud. Az is, aki szereti, és az is, aki nem. Előbbiek számára az bizonyos lehet, hogy a macska álmukban is valami, számukra jó dolog szimbóluma. Utóbbiaknál viszont valami félelmetes esemény előjele is lehet.

Fekete macska álomban

Álomfejtés állatok

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.