Macskával álmodni mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent, ha szereted, és mit, ha nem? Álomfejtés, álomszótár

Éjjeli alvásunk, álmodásunk során rendkívül sokféle állat felbukkanhat lehunyt szemhéjunk mögött. Persze ezek leggyakrabban olyan állatok, amelyek körülvesznek minket a mindennapjaink során, például háziállataink, a kutya vagy cica.

Macskával – és minden egyéb más állattal – álmodni számos módon, alakban, helyzetben, formában lehet. Többek között ez is, a macska megjelenésének módja álmunkban, határozza meg azt, hogy mit is jelent az álmunk. De még az sem mindegy, hogy milyen a mi személyiségünk. Ahogyan az sem, hogy a valóságban milyen érzelmekkel viseltetünk a macskák iránt.

Macskával álmodni: miképpen lehet az Álomszótár szerint?

Az Álmoskönyv, Krúdy fantasztikus álomfejtő-gyűjteménye a macskában mindenekelőtt a viharos szenvedélyeket: féltékenységet és lángoló szerelmet látja. Minden egyebet, amit a macskával történő álmodásról tudni lehet még, a sokkal bájosabb “cica” címszó kapcsán sorol fel.

De macskával álmodni még úgy is lehet, hogy nem maga a macska álmunk főszereplője, hanem valami más kapcsán jelenik meg. Nézzük meg, Krúdy szerint milyen helyzetek lehetnek ezek.

Macskát látni álmunkban lehet úgy is, hogy legfőbb ellenségével (legalábbis az emberek szerint): a kutyával hadakozik. Ha álmunkban a macska ebbel veszekszik, az oltalmat jelent az álmodó számára.

Ha álmunkban edény szerepel, és ebben macska frissen született kölykei vannak, az sajnos szerencsétlenség fenyegető árnyát hordozza.

Macskával álmodni: mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent?

A legrégebbi álmoskönyvek szerint macskával álmodni paráznaságra utal.

Az álmunkban tetőn heverésző macska titkos viszonyuk elárulásának baljós előjele lehet. Álomban tengeri macskát látni betegséget és kedvetlen dolgot okozhat.

Macskával álmodni: mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent?

Álmoskönyv macska:  a konkrét álmok magyarázata

Krúdy Gyula könyvében nemcsak címszavak álombeli jelentését találjuk, hanem néhány hozzáforduló ember konkrét álmainak magyarázatát is. Ezekben is jó néhányszor felbukkan a macska.

Sz. Margit egy érdekes álmában a macska egy ismeretlen állattal viaskodik, ami olyan pletykaságra utal, mely az álmodó hasznára válhat. Később az álmodó nyakán és vállán bukkan fel a macska, ez is igen jó jegynek számít.

Egy tisztviselőnő álmában a macska úgy bukkan fel, hogy egérrel viaskodik, ami ugyancsak jó jegynek számít. Bár itt inkább a macska helyett az egér jelent konkrétan egy bizonyos embert az álmodó életében.

Macskával álmodni: mit jelent?

Macskával álmodni: mit jelent?

Macska álomban: a függetlenség szimbóluma

Manapság – talán nem is teljesen ok nélkül – a macskával való álmodás az álmodó független személyiségéről árulkodik. Ez persze a cicakedvelők és -tartók számára egyáltalán nem véletlen. Elvégre a macska kifejezetten önálló állat, szemben például a kutyával, ám pont ezért szereti őket, aki szereti.

De macskával álmodni bárki tud. Az is, aki szereti, és az is, aki nem. Előbbiek számára az bizonyos lehet, hogy a macska álmukban is valami, számukra jó dolog szimbóluma. Utóbbiaknál viszont valami félelmetes esemény előjele is lehet.

Fekete macska álomban

Álomfejtés állatok

További álommagyarázatok