Szem jelentése álomban

Szem jelentése álomban. Álommagyarázat az álomszótárban.

A szem a lélek tükre, és egyúttal a legfontosabb érzékszervünk. Segítségével tudjuk leginkább megismerni a körülöttünk levő valós világot. De vajon az álmainkban megjelenő “virtuális” világot is a szemünkkel érzékeljük? Vagy inkább a “belső” látásunkkal?

Ezekre a kérdésekre igen nehéz válaszolni. De talán sokkal többeket érdekelne az, hogy mi lehet ha szemet látunk álomban. És erre a kérdésre talán jóval könnyebb is megtalálni a választ.

A szem jelentése álomban az Álmoskönyv szerint sokszor nagyon is logikus

Arra a kérdésre, hogy mi a szem jelentése álomban, legkönnyebben az álomfejtők Bibliája, a Krúdy-féle Álmoskönyv adhatja meg a választ.

A könyv rögtön az álomban látott szem jelentését adja meg, méghozzá abban a formában, ha lesütve álmodunk róla. Ebben az esetben be nem vallott, forró szerelmet jegyez a szem. És valljuk be, a lesütött szemnél erre a magyarázatra nemigen találhatnánk adekvátabb jelképet.

Hasonló a helyzet a könnyes szemmel. Ennek jelentése álomban ugyanis örömteli találkozás – és ez is milyen logikus. Hiszen kinek ne telne meg a szeme könnyel egy rég nem látott, kedves ismerőssel való találkozáskor?

Szem jelentése álomban

Szem jelentése álomainkban egy örömteli találkozás miatt?

Azután ott van a szem olyan megjelenése álomban, amikor más szemét látjuk – s benne a mi saját arcunkat. Ez azt mutatja az álmodónak, hogy van egy nagy ellensége, és lássuk be, ez is csodálatosan könnyen értelmezhető szimbólum.

A szem jelentése álomban az Álmoskönyv szerint néha azonban már kevésbé logikus

Persze előfordul az Álmoskönyvben olyan jelentése is a szemnek álomban, ami ezeknél kevésbé tűnik könnyen magyarázhatónak. Így például a kék szem jelentése álomban a kacér szerelemre utal, vagy hogy az álomban elvesztett szem jelentése üzleti kellemetlenség.

És akkor még nem is említettük a legrégebbi álmoskönyvek szemmel kapcsolatos jelentéseit. Ezek aztán szinte nem is igazán érthetőek, nemhogy könnyen magyarázhatóak.

A szem jelentése álomban, ha főben nő: elvész (az álmodó?) szemvilága. Valamint: szem, ha különben áll, hogysem mint kellene: az álmodó megaláztatva lesz…

Szem jelentése álomban

Szem álomban, kék szem a kacérságra utalhat.

A szem és napjainkbeli jelentése álomban

Napjainkban mást jelent, ha a saját szemünket látjuk álmunkban, és megint mást, ha másét vagy csak úgy általában egy szemet.

A saját szem jelentése álomban saját magunkról mesél, és viszonyunkról a családunkkal, valamint a kapcsolatokról, kötődésről, a szeretet képességéről.

A szem úgy általában álmunkban elsősorban a felismerés szimbóluma lehet – legyen az a felismerés bármi is. De elsősorban egy fontos, akár életünket megváltoztató fordulópontra is utalhat. Ez a változás elsősorban valamiféle döntés következménye lehet, amit nekünk kell meghoznunk. A szem jelentése álomban arra figyelmeztet minket: fontoljuk meg jól, hogy melyik utat választjuk. Mert amelyiken aztán elindulunk, akár jövendőbeli sorsunk kimenetelét határozhatja meg.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.