Börtönnel álmodni mit jelent?

Börtönnel álmodni mit jelent?

Börtönnel álmodni, avagy valaminek a rabja lenni?

A börtönről a mai ember agya egyből a bezártságra, fogságra asszociál. Pedig gondolnád-e vajon, hogy az Álmoskönyv szerint börtönnel álmodni teljesen másféléket jelenthet? Tudd meg, mit jelentett börtönnel álmodni régen, és mi a börtön jelentése álmunkban a modern felfogás szerint!

Börtönnel álmodni a kevésbé különleges álmok szerint…

Krúdy Gyula híres álmoskönyvében a börtönnel kapcsolatos álmokról először csak úgy általában, kissé gyakorlatiasabb nézőpontból beszél. De már ezek a börtönös álmok és jelentéseik is, mondhatni, nem annyira szokványosak vagy magától értetődőek.

Börtönnel álmodni mindenekelőtt jelenthet valami betegséggel kapcsolatos dolgot. Börtönnel álmodni ugyanis elsőként egészségi állapotban való hanyatlást jelent – másrészt pedig szerencsét is.

Börtönnel álmodni azután lehet úgy, hogy beteg ember álmodja – és ráadásul újholdkor teszi ezt. Ebben az esetben igaz lehet a börtönös álom jelentésére az egészségi állapot és a szerencse is, mivel gyors gyógyulást jelez.

Álomban börtönbe indulni csalást jelent, ez még nem is olyan különleges álom és jelentés. Ugyancsak hasonló, de már eggyel érdekesebb fejleményre utal, amikor álmunkban börtönben járunk. Merthogy ez a hivatalban történő emelkedésünket jósolja meg előre.

Na de! Álmodhatjuk azt is, hogy börtönben ülünk, és bánkódunk. Ez arra utal, hogy szomorúságunk után „piros öröm” következik…

Börtönnel álmodni mit jelent?
Börtönnel álmodni mit jelent?

…és börtönnel álmodni különleges álmokat

És akkor még nem is említettük az Álmoskönyv által felsorolt „különös” börtönnel kapcsolatos álmokat.

Börtönnel álmodni, amiben rossz szag van, és tele van csúf öregemberekkel. Ráadásul véletlenül tévedtünk álmunkban ebbe a börtönbe, és érdekes módon ott még egy ifjú hölgyet is leltünk… Nos, ez a látott hölgynek jó szerencsét, nekünk viszont bánatot jelent.

Vagy esetleg egy asszony álmodik börtönnel, amiben a rabok vizet hordanak? Hát bizony ezek a rabok szerelmeskedést jelentenek…

És végül, de nem utolsó sorban, álmunkban csinálhatunk valamit a börtön udvarában, majd elfuthatunk onnan. Ez sem többet, sem kevesebbet nem jelent, mint azt, hogy az álmodó körében valamilyen formában betegség fogja felütni a fejét.

Börtönnel álmodni mit jelent?
Börtönnel álmodni mit jelent?

Börtönnel álmodni: a rabság, tiltakozás és bűntudat

De térjünk át a mai, szimbolikusabb értelmezésű börtönnel kapcsolatos álommagyarázatokra. Ha börtönnel álmodunk, egyrészt valami korlátozással szembeni ellenérzésünket, tiltakozásunkat fejezheti ki. Figyelem! Ha házas ember álmodik börtönnel, ez esetben nem árt elgondolkodni a házastárssal való kapcsolat minőségén…

De börtönnel álmodni jelenthet valami elvontabb jellegű rabságot is: például rabjai vagyunk valami gondolatnak, akár rögeszmének is.

És persze a börtön álmunkban kifejezheti a bűntudatunk érzését is valamivel szemben. Az álombeli börtön ebben az esetben a magunkra önszántunkból kiszabott büntetés jelképe lehet.

És végül, börtönnel álmodni jelentheti a lelkünkben éppen uralkodó káoszt, zűrzavart. Ilyenkor tulajdonképpen magunk sem tudjuk pontosan, mi okozhatja ezt a kellemetlen állapotot.

Börtönnel álmodni mit jelent?
Börtönnel álmodni mit jelent?

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →