Háborúval álmodni mit jelent?

Háborúval álmodni saját belső küzdelmeinket jelenti

Háborúval álmodám az éjjel,
Háborúba hítták a magyart;
Fölhivó jelül, mint hajdanában,
Országszerte járt a véres kard.

(Petőfi Sándor: Háborúval álmodám)*

A háború nem valami vidám dolog. Nem véletlen, hogy manapság sokan teszik az életüket arra, hogy lehetőleg elkerüljük a háború veszélyét.

De a múltbéli háborúk és azok következményei óhatatlanul rányomták bélyegét a ma emberének életére. Mélyen gyökereznek bennünk a háborúk okozta szenvedések, megpróbáltatások emlékei.

Olyannyira, hogy könnyen előfordulhat még napjainkban is, hogy valaki háborúval álmodik – akár olyasvalaki, aki sosem tapasztalta meg a háború szörnyűségeit.

Mit jelent háborúval álmodni, milyen üzenhetnek nekünk a háborúval kapcsolatos álmok jelentései? Nézzük most meg a háborús álmok álomfejtéseit kicsit részletesebben.Az Álmoskönyv szerint háborúval álmodni csak egyet jelenthet

Krúdy Gyula álomfejtéssel kapcsolatos kézikönyve, az Álmoskönyv nem mondhatni, hogy valami bőbeszédű lenne annak kapcsán, hogy mit jelent háborúval álmodni.

Íme mindaz, amit konkrétan a háborúval kapcsolatos álmok jelentéséről megtudhatunk:

  • háborúval álmodni úgy, hogy álmunkban háborúba megyünk, jelentése: öröm.

Ami nemcsak meglehetősen furcsa álomfejtés egy ilyen kellemetlen eseményhez, de ráadásul meglehetősen szűkszavú is a háborút tartalmazó álmok jelentése…

No de szerencsére szép magyar nyelvünk számos szinonimával rendelkezik még a háború szó kapcsán is. Így ezek segítségével további információkhoz juthatunk arról, mit jelent háborúval álmodni.

Háborúval álmodni mit jelent?

Háborúval álmodni mit jelent?Az Álmoskönyv szerint mást jelent háborúval álmodni, mint csatával álmodni

Itt van például a „csata” szavunk. Háborúval álmodni úgy, hogy csatába megyünk, már korántsem olyan pozitív jelentést hordoz, mint szó szerint háborúval álmodni.

Csatával, háborúval álmodni azt jelenti: nagy változás és gyász. Ami, valljuk be sokkal közelebb áll a valós háborúval kapcsolatos érzéseinkhez, mint az öröm, amit a konkrétan háborúval álmodás jelent…

No, és akkor még ott van a „viadal” szó, a háború kissé régies megfelelője. Mit jelent viadallal, háborúval álmodni?

Viadallal, azaz más néven háborúval álmodni egészen érdekes módon lehet az Álmoskönyv szerint. Legalábbis ezt az egyet olvashatjuk a háborúval, viadallal való álmok jelentése kapcsán:

Viadallal, háborúval álmodni egy megkötözöttel: hírnevet jelent…

Háborúval álmodni mit jelent?

Háborúval álmodni mit jelent?Napjainkban háborúval álmodni segít feszültségeink levezetésében

Mi a helyzet napjaink álomfejtésével a háború kapcsán?

A modern álomfejtői úgy tartják, háborúval álmodni az álmodó valamilyen való életben bekövetkező konfliktusával, küzdelmeivel van összefüggésben.

Háborúval álmodni egyrészt jelentheti belső feszültségeinket: vágyainkkal, félelmekkel való küzdelmeinket.

Másrészről háborúval álmodni az életünkben másokkal való, elfojtott ellentéteink levezetését is jelenti. Mindazonáltal önmagában háborúval álmodni nem fogja megoldani valós konfliktusainkat, sőt, meg sem könnyebbülünk pusztán attól, hogy lehetőségünk van háborúval álmodni. Éppen ezért azt javasolják, próbáljuk meg valahogyan az életben is levezetni ezeket a le nem játszott mérkőzéseket, meccseket.

Háborúval álmodni mit jelent?

Háborúval álmodni mit jelent?* Utolsó megtekintés: 2023-04-17

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.