Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

A madarak azok az élőlények, melyek leginkább a szabadságot testesítik meg, ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy szárnyuk van. Ezzel a szárnyukkal pedig bárhonnan el tudnak repülni, sőt, fölfele, az ég felé, amilyen magasan csak szeretnének…

A madár tehát az emberek szemében egy rendkívül fontos szimbólum, és az sem véletlen, hogy gyakran álmodunk madarakról valamilyen formában. Természetesen adódik tehát a kérdés: mit jelent, ha madárral álmodunk?

Madárral álmodni – már Krúdy is sokféleképpen értelmezte

Vajon kitalálod-e, melyik címszó előzi meg az Álmoskönyvben a madár álommagyarázatát? Nem más, mint a macska, a madarak egyik legfőbb ellensége. 🙂 Ki tudja, talán ennek is lehet valamiféle tudatalatti jelentése…

Na, de nézzük, mit is ír a madár álomjelentéséről az álomfejtés hazai atyja, Krúdy!

Ha repülni látjuk, mikor alszunk, az nem rossz. Madarat fogni ellenben határozottan nagy szerencsét jelent – vagy éppenséggel idegen vendéget. Ha fészkén ül álmunkban, akkor házasság fog bekövetkezni családunkban.

A lipcsei könyv szerint nappali meggondolatlanságunk miatti gondok gyötörnek, ha éjjel repülő madarat látunk. A fejed felett repülő madár arra int: ellenségeid résen vannak; ugyanígy, ha válladra ül, egy ellenségeink által állított kelepcére figyelmeztet.

Madáréneket hallasz álmodban? Jaj neked, mert tömlöcbe jutsz! Ha madárral beszélgetsz, árulás szövődik környezetedben. Egymást követő madarak az álomban nagy veszedelmet jósolnak – talán ebből származik a “vészmadár” kifejezésünk? Ellenben sok madarat fogni nagy szerencsét jelent. Ha viszont egyetlen madarat űzöl álmodban, azt sugallja: gondjaiddal magadra vagy hagyatva.

A kezünkből elszabadult madár szerelmi csalódással fenyeget, míg a visszatérő madár perpatvarról pletykál nekünk. A tört szárnyú madár a kedvetlenség megtestesítője, míg a fészekrakó madár jó esztendővel kecsegtet.

Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni – mit jelenthet vajon a Te álmaidban?

Mint látható, már Krúdy idejében is rengeteg jelentést tulajdonítottak az álmokban rendkívül változatos formákban felbukkanó madaraknak. De milyen sorsot ígér neked, mai modern, “szárnysebes” életedben?

A madarak napjainkban is elsősorban a függetlenséget, szabadságot testesítik meg. A szárnyalás, magasba törés mindenképpen arra utal: lelked könnyű, de legalábbis terhektől mentesnek, szabadnak érzed magad. Ez pedig alapvetően nagyon is jó, ha ilyen boldogsággal teli időszakot élsz meg.

Ám a túl magasra szárnyalás egyúttal a messziségbe menekvésre, a valóságtól való eltávolodásra is utalhat. Egyrészt, a fantázia világa sok lehetőséget rejt magában, de másrészről viszont fontos, hogy néha tudatosítsuk magunkban a realitást. Nehogy véletlenül túl nagyot kelljen csalódnunk vágyainkban! Ahogyan a régi görög mítosz is azt tanította: a bármit elérni képes képzeletnek is megvannak a határai.

Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni, mit jelent?

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.