Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

A madarak azok az élőlények, melyek leginkább a szabadságot testesítik meg, ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy szárnyuk van. Ezzel a szárnyukkal pedig bárhonnan el tudnak repülni, sőt, fölfele, az ég felé, amilyen magasan csak szeretnének…

A madár tehát az emberek szemében egy rendkívül fontos szimbólum, és az sem véletlen, hogy gyakran álmodunk madarakról valamilyen formában. Természetesen adódik tehát a kérdés: mit jelent, ha madárral álmodunk?

Madárral álmodni – már Krúdy is sokféleképpen értelmezte

Vajon kitalálod-e, melyik címszó előzi meg az Álmoskönyvben a madár álommagyarázatát? Nem más, mint a macska, a madarak egyik legfőbb ellensége. 🙂 Ki tudja, talán ennek is lehet valamiféle tudatalatti jelentése…

Na, de nézzük, mit is ír a madár álomjelentéséről az álomfejtés hazai atyja, Krúdy!

Ha repülni látjuk, mikor alszunk, az nem rossz. Madarat fogni ellenben határozottan nagy szerencsét jelent – vagy éppenséggel idegen vendéget. Ha fészkén ül álmunkban, akkor házasság fog bekövetkezni családunkban.

A lipcsei könyv szerint nappali meggondolatlanságunk miatti gondok gyötörnek, ha éjjel repülő madarat látunk. A fejed felett repülő madár arra int: ellenségeid résen vannak; ugyanígy, ha válladra ül, egy ellenségeink által állított kelepcére figyelmeztet.

Madáréneket hallasz álmodban? Jaj neked, mert tömlöcbe jutsz! Ha madárral beszélgetsz, árulás szövődik környezetedben. Egymást követő madarak az álomban nagy veszedelmet jósolnak – talán ebből származik a “vészmadár” kifejezésünk? Ellenben sok madarat fogni nagy szerencsét jelent. Ha viszont egyetlen madarat űzöl álmodban, azt sugallja: gondjaiddal magadra vagy hagyatva.

A kezünkből elszabadult madár szerelmi csalódással fenyeget, míg a visszatérő madár perpatvarról pletykál nekünk. A tört szárnyú madár a kedvetlenség megtestesítője, míg a fészekrakó madár jó esztendővel kecsegtet.

Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni – mit jelenthet vajon a Te álmaidban?

Mint látható, már Krúdy idejében is rengeteg jelentést tulajdonítottak az álmokban rendkívül változatos formákban felbukkanó madaraknak. De milyen sorsot ígér neked, mai modern, “szárnysebes” életedben?

A madarak napjainkban is elsősorban a függetlenséget, szabadságot testesítik meg. A szárnyalás, magasba törés mindenképpen arra utal: lelked könnyű, de legalábbis terhektől mentesnek, szabadnak érzed magad. Ez pedig alapvetően nagyon is jó, ha ilyen boldogsággal teli időszakot élsz meg.

Ám a túl magasra szárnyalás egyúttal a messziségbe menekvésre, a valóságtól való eltávolodásra is utalhat. Egyrészt, a fantázia világa sok lehetőséget rejt magában, de másrészről viszont fontos, hogy néha tudatosítsuk magunkban a realitást. Nehogy véletlenül túl nagyot kelljen csalódnunk vágyainkban! Ahogyan a régi görög mítosz is azt tanította: a bármit elérni képes képzeletnek is megvannak a határai.

Madárral álmodni, mit jelent?

Madárral álmodni, mit jelent?

Álomfejtés az álomszótárban