Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Tyúk kukorékolt az eperfán,

teknősbéka vitte ormótlan testét

a szívtelen gazdasszony ágya alá.

Béka, de mégsem béka – ez akár egy találós kérdés is lehetne. Melyik állat lehet ez?

Ha szeretnél tippelni, segítek még néhány adattal: 327 ismert faja létezik a Földön, melyeknek 42%-a védett.

Ha ennek ismeretében sem találod ki, akkor még annyit mondok: hátán teknőt hordoz.

Így viszont már bizonyosan kitalálod: ő a teknősbéka, ami valójában nem egy béka, teknővel. A béka ugyanis a kétéltűek osztályán belül található rend, míg a teknős a hüllőket erősíti.

Nos, miután tisztáztuk, hol is helyezkedik el világunkban ez a helyes kis állatka, nézzük meg, mit jelent, ha megjelenik álmunkban.

Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni – a régi nagy álomfejtők szerint

Bár az írásunk elején található idézet Krúdy Gyula Álmoskönyvéből való, halhatatlan álomfejtőnk sajnos mégsem szentel külön szócikket a teknősnek. Sőt, azt is ki lehet jelenteni, hogy a hüllőkről általában nem ír, bár tegyük hozzá, hogy a kígyóról ad információkat.

Nézzük meg a teknős jellegzetes páncélját – ezzel már nagyobb szerencsénk van, ugyanis a „teknő” cikkely szerepel az álomszótárban. Ám mindössze egyetlen szóval magyarázza, ha megjelenik álmunkban, ez a szó pedig: „nyugalom”. Ha pedig a teknőben gyermek van, az jelezheti leány érkezését is.

Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni – a pszichoanalitikusok szerint

„Van benne valami annak az életnek az ősi némaságából, amely veszély esetén azonnal vissza tud vonulni önmagába.” Erről Ernst Aeppli tájékoztat bennünket.* A pszichológia ugyanis a teknőst a csendes erő és a kívülről jövő támadások elleni lehetséges védelemkeresés szimbólumának tekinti. Ennek oka nagy valószínűséggel a védelmet nyújtó, stabil páncélja, melybe elrejtőzhet az esetleges támadások elől.

Az antikvitásban a termékenységgel is összefüggésbe hozták, mivel sok tojást szokott létrehozni. De a régi idők embere megfigyelte kis bölcs, „öregapós” vonását is. „Csendes tartózkodása” miatt az erkölcsös élet jelképét látta meg benne. De ráadásul azzal, hogy általában sokáig él, kivívta a „kikezdhetetlen életerő” megtisztelő címet is. Így hát ezt is magáénak mondhatja a teknős.

Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni, mit jelent?

Teknőssel álmodni – mit üzenhet napjaink emberének?

A mai ember álmában megjelenő teknős alapvetően és általánosságban a stabilitásról mesél. Ezen kívül jelenthet egy biztos pontot, egy helyet, ahol nem kell félned kéretlen betolakodóktól, ami megvéd a külső támadások ellen. De annak is jele lehet, hogy megszerezhetsz valami olyat, amire nagy szükséged van jelenlegi helyzetedben. Bízzunk benne, hogy ez a valami eljövendő boldogságot ígér neked!

* Forrás: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Corvina, 1996., 379. o.

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.