Galambokkal álmodni mit jelent?

Galambokkal álmodni: a szerelem üzenetét hordozza?

„…egy kis fehér galamb volt ott, és nem tudott továbbrepülni. Megfogtam, és erre
rögtön jött két másik galamb, az egyik hófehér, a másik fekete volt. Mindkettőt elfogtam, és
kezembe szorongatva a három galambot, sietek fel az udvarba, hogy megmutassam, mit
fogtam. Egyszerre csak az egyik kezemben lévő galamb helyén egy férfikéz pihen…”

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv)*

Galambbal lehet álmodni úgy, hogy csak egy galambot látunk, de álmunkban láthatunk több galambot is. Vajon mást jelent galambokkal álmodni, mint csak egy galambbal álmodni? Cikkünk végére talán kiderül – ahogyan az is, hogy mit jelentenek Krúdy Gyula szerint egy hű olvasó álmában a galambok.

Álmodás galambokkal  és azok jelentése az Álmoskönyv különleges álmaiban

Mert hát természetesen az Álmoskönyv  is ejt szót arról, hogy mit jelent galambbal álmodni. De a „galamb” szócikknél csak „galamb”-ról tesz említést, „galambok”-ról azonban nem. Tehát eszerint úgy tűnik, Krúdy úgy tartja, hogy nincs különbség egy galambbal álmodni vagy galambokkal álmodni jelentései között. De csak látszólag.

Mert ejt szót galambokkal kapcsolatos álmokról is. Az egyik ilyen a gonosz ember álma. Ez az ember mindig olyanokat álmodott, melyekben valamilyen élőlényt bántalmazott. Többek között a galambokat is: a tollaikat tépdeste ki álmában.

Szerencsére a valóságban ez az ember nem követett el ilyen szörnyűségeket, nem bántott galambokat. Sőt, már álmai miatt is furdalta a lelkiismeret. Így az álomfejtő meg is nyugtatta őt, hogy hiába álmodott kitépett tollú galambokkal, ő maga valójában jó ember.

Galambokkal álmodni mit jelent?

Mit jelent, ha galambokat látunk álmunkban?

Mit jelent galambokkal álmodni egy hűséges olvasó által?

A fenti idézetben olvasható egy részlet egy Krúdynak küldött megfejtendő álomból, méghozzá egy magát „hűséges olvasó”-nak nevezett hölgytől.

Krúdy szerint a hűséges olvasó álma tipikusan a hétköznapi női álmok közül való, amit nem is igazán kell megfejteni. Mert hiszen ez az álom is, szinte már-már önmagát tárja fel. Olyan álomjegyek találhatóak benne, melyeket gyakorlatilag minden álmoskönyv csak egyféleképpen értelmez.

Ilyen például az álomban hallott galambturbékolás, ami a szerelmi gondolatot jelenti. Az álomban megfogott galambok pedig nem jelentenek mást, mint férfiakat. Mégpedig olyan férfiak ezek a galambok, melyek az álmodó ismeretségi köreiben találhatóak meg.

Galambokkal álmodni mit jelent?

Galambokkal álmodni és családi béke révébe jutni

Már korábban is említettük, hogy galambbal álmodni manapság leginkább békét, nyugalmat, ártatlanságot jelent. De, hogy visszatérjünk a címben feltett kérdésünkhöz: galambokkal álmodni valóban a szerelem üzenetét is hordozza. Galambokkal álmodni ugyanis a jövendőbeli házastársunkról mesél az álmodónak. Ha pedig galambok játékával álmodunk, az a nyugodt, békés, tartalmas családi élet boldogságával kecsegtet minket.
Utolsó megtekintés: 2021-07-20

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, álomfejtés, álomszótár, az álmok jelentése, visszatérő álmok.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.