Álom ősz hajról – vagy őszülő hajról

Álom ősz hajról – vagy őszülő hajról

Álom ősz hajról – vagy őszülő hajról

Van-e különbség a kétféle álom jelentésében?

Az ősz szó – valakinek az ősz haja vagy a nyarat követő évszak – valamiképpen az elmúlást juttathatja az eszünkbe. Hivatalosan az ősz szó etimológiája szerint nincs kapcsolat a kétféle jelentés között, de azért mégis könnyen lehet, hogy van összefüggés.

Vegyük most az ősz hajat, és tételezzük fel, hogy egy álom ősz hajat tartalmaz. Rögvest adódik a kérdés: egy álom ősz hajról ugyancsak az elmúlással összefüggő jelentést hozhat álmodójának?

Álom ősz hajról, avagy nem mindegy, hogy milyen hajról álmodunk

Természetesen hajról úgy általában is szoktak álmodni az emberek. De még többet is mondok: nemcsak a fejünkön növő hajról szoktunk álmodni, hanem például álmodunk kihullott hajról is. És nyilván mindegyiknek megvan a jelentése, sőt, az sem mindegy, hogy az álom milyen hajat mutat. Lehet álom szőke hajról, vörös hajról – és hát ezek alapján nem fogunk csodálkozni rajta: lehet álom ősz hajról is.

Álom ősz hajról – vagy őszülő hajról
Ősz hajjal álmodni – vagy őszülő hajról?

És hogy miért lehet érdekes egy álom ősz hajról? Azért, mert valójában arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit mond az álomfejtés ősz hajat tartalmazó álmok jelentése kapcsán. Mert ha figyelembe vesszük azt, hogy az ősz szó a halállal, elmúlással köthető össze, a kérdés adott. Nevezetesen, hogy egy álom ősz hajról vajon a jelentésében is az elmúlással lesz-e kapcsolatos.

Álom ősz hajról többféleképpen az Álmoskönyvben

Krúdy Gyula Álmoskönyv című könyve kétféle módon magyarázza azt, hogy mit jelenthet egy álom ősz hajról. Merthogy nem mindegy, férfi vagy nő ősz haja szerepel az álomban:

  • álom ősz hajról, ha férfié: jelentése állandó szórakozás;
  • álom ősz hajról, ha nőé: jelentése hideg időjárás.

Illetve még egy féle ősz haj lehet álomban. Legalábbis az Álmoskönyv ezt az egyet említi még: amikor az álom ősz haja egy bandita ősz fején található. Eszerint ősz betyárral álmodni nem előnyös, főleg, ha nő álmodja: azt jelenti szó szerint: „nem szerencse”.

Álom ősz hajról – vagy őszülő hajról
Álom ősz hajról – vagy őszülő hajról

Napjainkban nem mindegy, hogy az álom ősz hajat vagy őszülő hajat tartalmaz

Az is érdekes kérdés, hogy az ősz haj megegyezik-e a fehér hajjal? Mert ha azt vesszük, hogy van őszülő haj és ősz haj, akkor utóbbinak azt kell jelentenie, hogy minden hajszálunk fehér. És ebben az esetben őszülő hajnak nevezzük azt, amikor eredeti színű hajunkba fehér szálak vegyülnek.

De miért érdekes kérdés ez akkor, amikor a témánk az álom ősz hajról? Mert a mai álomfejtők más jelentést adnak az őszülő és az ősz (fehér) hajat tartalmazó álmokra.

Az álom ősz hajjal ez alapján – és ebben a legtöbb modern álomfejtő egyetért: tisztesség, bölcsesség, elégedettség szimbóluma. Ezzel szemben az őszülő haj álomban bánatot hozhat az álmodónak.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →