Bagoly álom, mit jelent?

Bagoly álom, mit jalent?

Bagoly álomban

avagy igaz-e az, hogy a baglyok nem azok, aminek látszanak…?

Megvallom, szinte minden állatot szeretek, ám elérkeztem abba az életszakaszba, amikorra a bagoly vált a kedvencemmé. Hogy miért? Mert a bagoly bölcs, titokzatos. A bagoly persze emellett, főleg éjszaka, lehet félelmetes is. De azt is tudjuk jól: a baglyok valójában nem azok, aminek látszanak*.

A bagoly ugyanis lehet például az istenek kedvence vagy a bölcsesség forrása is. Főleg a képzeletünkben – de talán a legtöbbször mégiscsak a bagoly álomban jelképezheti számunkra a különféle legváratlanabb jelentéseket. Vajon mi mindent jelent a bagoly álomban, mit jelenthet bagollyal álmodni?



Bagoly álomban különböző lakhelyeken: az Álmoskönyv álomfejtései

Krúdy Gyula Álmoskönyve természetesen sokat foglalkozik a bagoly álomban történő megjelenésével. Megtudhatjuk belőle többek között, hogy mit jelent a bagoly álomban, ha:

  • kiált vagy huhog;
  • csak úgy, látjuk álmunkban;
  • fiókaként álmodunk róla;
  • … és végül, ha netán álmunkban házaséletet élnénk vele.
Bagoly álom, mit jelent?
Bagoly álom, mit jelent?

Mindezekkel korábban már foglalkoztunk részletesebben. De azért az Álmoskönyv tartogat még számunkra érdekes magyarázatokat arra, hogy mit jelenthet még a bagoly álomban.

A bagoly ugyanis jellegzetesen odúlakó lény. Ezért azt is számításba kell venni, hogy a bagoly álmunkban valamilyen formában az otthonában jelenik meg nekünk.

Mit jelent például, mikor a bagoly álomban bagolyfészekben van? Változást jelent, főleg akkor, ha a bagoly a fészkében éppen egy egeret lakmározik.

Vagy éppenséggel a bagoly álomban lehet az odújában is. Az álombeli odú, melyben egy bagoly lakna, Krúdy szerint virrasztást jelent az álmodónak, egy beteg mellett.

Bagoly álom, mit jelent?
Bagoly álom, mit jelent?

Bagoly álomban, de nem mindegy, hogy milyen bagoly

A bagolynak számosféle faja van*, de talán legtöbbünk a kuvikot, fülesbaglyot – netán a macskabaglyot – ismerheti. Az persze erősen kérdéses, hogy álmunkban felismerjük-e, hogy pontosan milyen bagoly szerepel álmunkban.

Pedig nem ártana, mert az álmoskönyvek, álommagyarázók szerint más üzenetet hordoz például a kuvik álomban és mást a fülesbagoly álomban. Erre a kétféle bagolyra ugyanis külön kitérnek az álomfejők, és érdekes módon egymás két ellenpólusaként magyarázzák álombeli jelentésüket.

Bagoly álom, mit jelent?
Bagoly álom, mit jelent?

Bagoly álomban, ha kuvik

Ha kuvik formájában jelenik meg a bagoly álomban, az a negatív pólust jelképezi. A kuvik tudniillik vészhozó, halálhírnök szerepét tölti be az álomban. (A fáma szerint* Julius Caesar halálának hírnöke is kuvik volt.) A bűnözést, vakságot, boszorkányt (de egyúttal a misztikumot, titokzatosságot is) testesíti meg.

Mit jelent ezzel szemben a fülesbagoly álomban?

Fülesbagoly álomban

A fülesbagoly álomban ezzel szemben a pozitív oldalt képviseli. A fülesbagoly álomban a bölcsesség jelképe, az okosság, tudósi alaposság bagoly formában történő megjelenése.

Valójában azonban legyen bármilyen bagoly álomban, akár kuvik, akár füles – rosszat biztosan nem fog hozni álmodójának.

* Utolsó megtekintés: 2022-01-18



További álommagyarázatok az álomszótárban.

 

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.



Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.



About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →