Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

Mit jelenthet kihullott hajjal álmodni?

Azt már korábban megtudhattuk, hogy milyen sok mindentől függ az, hogy mit jelent, ha álmunkban megjelenik a haj.

De vajon mi van akkor, ha úgy jelenik meg benne, hogy kihullott? Most ennek a kérdésnek járunk utána.

Álmoskönyv: kihullott hajjal álmodni

Nézzük először is, mit találunk leggyakrabban forgatott Álmoskönyvünkben. Mit mond Krúdy Gyula a kihullott hajról álmodásról?

Kerner azt mondja, ha álmunkban hajat látunk, de nem fejen, az bizony nagy kellemetlenség előjele lehet. Az elveszett haj ezzel szemben a temetés rémképét hordozza.

Ha álmodban a hajszál a levesedből kerül elő, akkor az asszony részéről hűtlenség várható, a hajfürt pedig a hiúság jele. Ha álmunkban a kihullott hajat amulettben őrizzük, az szerencsétlenséget fog okozni az ébrenlétben.

A babona pedig azt jósolja, hogy Szent Andráskor álomban mezőt asszonyhajjal benőve látni időjárásunk változásáról ad hírt nekünk.

Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

 

Álmoskönyv: kihullott hajjal álmodni, avagy levágott hajjal álmodni

Mi a helyzet azzal, ha olyan hajat látunk álmunkban, melyet levágtak vagy leborotváltak? Ez esetben:

  • ha simán elborotváltatjuk: gond;
  • ha fülig borotváltatjuk le: egészséges embernek rossz, betegnek jó.

Az 1756-os könyv szerint, ha álmunkban hajunkat borbéllyal elöl levágatjuk, munkánkban akkora nagy hasznunk lesz, hogy bámulni fognak az emberek.

Ha arról álmodunk, hogy hajunkat ollóval vágatjuk le: nyereség, más haját ollóval levágni pedig még jobb nyereség. Kerner szerint viszont, ha hagyjuk levágni álmunkban a hajunkat, az gondokat jegyez.

Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

Kihullott hajjal álmodni félelmeinket mutatja a veszteségtől?

Nézzük, mit gondolunk mi, mai emberek a kihullott haj lehetséges álombeli jelentéséről.

Ha valami hozzánk tartozó részünket elveszítjük álmunkban, az legtöbbször ijesztő lehet számunkra. Gondoljunk csak például arra, amikor azt álmodjuk, hogy hullik a fogunk: ez egy kifejezetten gyakori rémálom. A kihullott haj is valami hasonló érzést kelthet bennünk: nem természetes jelenség. Jobb esetben is azt jelenti, hogy múlnak fölöttünk az évek, öregszünk, közeledik a vég órája. Rosszabb esetben valamiféle rendellenességre, betegségre utalhat az, ha a szokásosnál nagyobb mértékben hullik a hajunk. Nem csoda tehát, ha az ilyenekről szóló álmainkat félelmetesnek érezzük.

Pedig az effajta álmok magyarázhatóak sokkal földhözragadtabb módon is. Például, hogy az, akinek álmában hullik a haja, sokat foglalkozik a külsejével. Továbbgondolva, arra is utalhatnak, hogy fontos számunkra a mások megítélése, véleménye, ezért igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. A kihullott haj álmunkban arról árulkodik, hogy attól félünk, mások szemében furcsák, nem elfogadhatóak leszünk.

Másik megközelítésben az álombeli kihullott haj azt mutatja, hogy tartunk attól, hogy olyan előreláthatatlan események történnek velünk, amelyekre nincsen befolyásunk. De jelenthet zaklatottságot és frusztráltságot is; Freud pedig természetesen ezt is a szexualitással magyarázza: vágyaink gyengülése szorongással tölt el.

Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

Kihullott hajjal álmodni mit jelent?

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álmok értelmezése.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.