Zuhanás álomban, mit jelent?

Zuhanás álomban, mit jelenthet

Zuhanás álomban, mit jelenthet? Álomfejtés, álom magyarázatok

Zuhanás álomban, a legkellemetlenebb rémálmok egyike. És a leggyakoribbak egyike is. Legtöbbször egy sziklán állunk ilyenkor, lábunkkal kapaszkodva a perembe, a szédítő mélységet rettegéssel kémlelve.

Aztán egyszer csak nincs tovább… Talpunk alatt már nem érezzük a szilárd talajt, és csak hullunk, hullunk lefele a semmiben, ki tudja, mi felé közeledve…

…És ekkor hirtelen felébredünk. Először nem tudjuk, hol vagyunk, mi történt, még reszket a nyirkos testünk a rémisztő érzéstől. Majd szépen lassan, fokozatosan megnyugszunk, csillapodik a szívverésünk, és megkönnyebbülten lélegzünk fel.

De azt tudtad-e, hogy általában sosem végződik rosszul a rémálmunk? Álmodjunk bármilyen szörnyűségről is, a végsőkig sosem megy el a végkifejlet, hanem mindig felébredünk előtte.

És vajon mit üzen nekünk álmunkban a zuhanás?

Zuhanás álomban, mit jelenthet?
Zuhanás álomban, mit jelenthet?

Zuhanás álomban és Krúdy

Az Álmoskönyv nemigen tesz említést zuhanásról. Esésről viszont már eggyel több szó „esik”.

Leesni: betegség. Ám ha úgy esünk le, hogy nem ütjük meg magunkat: akkor ez az álom azt jósolja, hogy véget ér a szükségünk. Továbbá azt is megtudhatjuk belőle, hogy az ablakból kiesés álomban arra figyelmeztet: veszedelembe rohansz.

Ha esünk álmunkban, de megkapaszkodunk: a becsületünket érheti valami folt, de szerencsére jó végkimenetelt ígér.

Az 1756-os könyv azt írja, álomban magunk esését látni tisztességet jelent.

Zuhanás álomban, mit jelenthet?
Zuhanás álomban, mit jelenthet?

A zuhanás álmunkban félelmeink feldolgozása

A régi mitológiában az egyik legismertebb történet, mikor Daidalosz és Ikarosz viaszszárnyakkal repülve próbál menekülni az égben. Daidalosz fia azonban túl közel megy a naphoz, és megolvasztja a viaszt, ezért a tengerbe zuhan. Ez azt példázza: kerüld a nagyravágyást, különben nagyot fogsz csalódni.

A mai álommagyarázatok egyértelműen a bennünk lakozó félelemmel hozzák összefüggésbe a zuhanásról való álmodást. Álmunkban a zuhanás bárminek a megtestesülése lehet, amitől a valós életünkben tartunk, illetve az általános veszélyektől való idegenkedésünk képe.

Ha napközben kellemetlen események érnek, olyan dolgok történnek velünk, ami fenyegeti jövőnket vagy a jólétünket, akkor ez is megnyilvánulhat álmunkban. A zuhanás utalhat erre is, ha erről álmodunk.

De nemcsak lelki gondokra utalhat a zuhanás. Az is megeshet, hogy a testi fáradtság, fizikai kimerültség okozza azt, hogy elalvás után zuhanni érezzük magunkat.

Egyébként talán ez az egyik leggyakoribb rémálom, szinte minden ember legalább egyszer álmodik zuhanásról élete során. Viszont érdekes módon szinte csak magunkat látjuk zuhanni álmunkban. Az ugyanis sokkal ritkábban fordul elő, hogy képzeletünkben egy ismerősünk vagy hozzátartozónk zuhanását nézzük végig.

Zuhanás álomban, mit jelenthet?
Zuhanás álomban, mit jelenthet?

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →