Miért álmodunk valakivel?

Miért álmodunk valakivel?

Hogy miért álmodunk valakivel? Nehéz lenne erre rövid, frappáns, mindent megmagyarázó választ adni.

Természetesen számosféle magyarázat kering azzal kapcsolatban, hogy miért álmodunk valakivel, és hogy mit jelent valakivel álmodni. Ha tehát arra nem is vállalkozunk, hogy megmutassuk az egyetlen helyes választ arra, miért álmodunk valakivel – megmutatunk inkább sokféle magyarázatot. Ezek közül pedig ki-ki megtalálhatja azt, ami számára a leginkább meggyőzőnek tűnik.

Megmondja-e nekünk az Álmoskönyv, miért álmodunk valakivel?

Az Álmoskönyv elsősorban nem azt a célt tűzte ki maga elé, hogy bonyolult lelki folyamatok mélyére ásson. Nem az a szándéka, hogy álomfejtései segítségével rejtett bűneinket kutassa, és álomjelentései jobban megvilágítsák személyiségünket. És mégis…

Az Álmoskönyv álommagyarázataival – ha sikerül azok valódi jelentését megfejtenünk – valamivel mégiscsak közelebb kerülhetünk valódi énünk megismeréséhez és jobb megértéséhez. Nézzük csak meg, mi mindent jelent Krúdy szerint valakivel álmodni – és máris jobban megmutathatjuk, mire is gondoltunk ezzel.

Az Álmoskönyv szerint például ezek az okai vannak annak, miért álmodunk valakivel

Álomban ágyban feküdni valakivel – családi szaporodás. Ez esetben tehát a válasz arra, miért álmodunk valakivel, az, hogy vágyunk a házasságra, családra, gyerekre. Hasonlóan könnyen megfejthető a válasz ez alapján is: ágyban látni valakit, nem jelenthet mást, mint – házasságot.

Ha álmunkban agyonütünk valakit, az 1855-ös könyv magyarázata szerint azt jelenti, perbe kerülünk rokonainkkal. Vagyis azért álmodunk valakivel, mert már nagyon várjuk, hogy levezessük frusztrációnkat – lehetőleg a hozzánk közel állókhoz… Ezek után már nem is igen csodálkozhatunk azon, hogy álmunkban agyonlőni valakit, a való életben háborús időket hozhat nekünk…

Kerner szerint álomban félni látni valakit azt ígéri az álmodónak, hogy győzedelmeskedik ellenfelei fölött. Vagyis ez esetben miért álmodunk valakivel? Hogy megtudjuk: fontos, hogy az életben használjuk a tekintélyünket, különben ahelyett, hogy mi tennénk, mások fognak legyőzni minket.

Egy különös álom: álmunkban valakit meggyötörni, és annak szenvedéseit látni. Ez bizony Krúdy szerint azt jelenti, fájdalmunk örömre változik. Vagyis eszerint miért álmodunk valakivel…? Ilyenkor nem árt kicsit magunkba mélyedni. Nem lehet-e, hogy kissé önzően állunk az élethez, és a mások szenvedése tesz minket boldoggá…?

Miért álmodunk valakivel? További lehetséges magyarázatok

A legáltalánosabb magyarázat a kérdésre, hogy miért álmodunk valakivel, napjainkban az: mert valami miatt az illető fontos nekünk. Sokan azt gondolják, a „fontosság” azt jelenti, gyengéd érzelmeket táplálunk az illető valaki iránt, ám ez valójában korántsem így van.

Valójában általánosabb a magyarázat, és azt mutatja, valamit jelent nekünk ez a valaki. De hogy konkrétan mit jelent nekünk ez a valaki, rengetegmindentől függ, például az álom kontextusától. Ahogyan a fenti álommagyarázatok is mutatják: minden egyes álom mást jelenthet, tartalmától, sőt, akár az álmodó személyétől függően is.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.