Fontos kapocs az alvás és az étkezés között, amiről nem tudtál!

Információk tömkelege áll rendelkezésünkre, ha tápanyagokról van szó, ez pedig sokszor össze tud minket zavarni.

Persze minden egészségügyi tanács mögött van hasznosítható tudás, de azért a tényekkel sem árt tisztában lenni. És nem, ez nem egy egyszerű tömegcikk, hanem az olvasási idő tartamáig a legjobb barátod. Tömören és egyszerűen.

Fontos kapocs az alvás és az étkezés között, amiről nem tudtál!

Alvás és étkezés

Alvás és étkezés összefüggése.

Az alvás és a tápanyag bevitelünk között bizony nagy összefüggés van. Például az alacsony rosttartalmú és telített zsírokkal teli étrend csökkentheti a mély és a pihentető alvásunkat.

A túlzott cukorfogyasztás miatt pedig gyakrabban ébredhetünk fel éjszakánként. Bizonyos ételek és italok fogyasztása rossz alváshoz vezethet, vagy pedig nehezebben tudunk elaludni azoktól.

Ha gondjai vannak az elalvással, akkor a bűnöst az étkezési szokásainkban kell keresni. A helyes tápanyag bevitelről alább lehet olvasni!

Sokszor hallhattuk már (és biztosan össze is zavart minket), hogy ne együnk túl sok zsírt, kivéve a jó zsírokat. Vagy például azt is, hogy kerüljük a túl sok fehérjét, de ne a sovány fehérjéket. Ráadás, hogy a cukrot pedig teljesen el kell hagyni, de ne a barnát, se a nyírfát.

A tápanyagok legnagyobb kategóriájára, a szénhidrátokra pedig mindig csúnya szemmel nézünk, és pont emiatt alakultak ki a félreértések. Pedig a legfontosabb dolog a diétánk során a szénhidrát, és ezt ne távolítsuk el teljesen az étrendünkből.

Alvás és étkezés

Alvás és étkezés szorosan összefügg egymással.

Az energiánkhoz hozzájáruló elsődleges forrást a szénhidrátokból merítjük, ami az agy, az idegrendszer és a vörösvértestek üzemanyagaként is szolgál (mindez glükóz formában). Kevésbé fogjuk nullán érezni a napvégi energiaszintünket és nem leszünk nyűgösek sem, ha biztosítjuk a megfelelő szénhidrátokat a szervezetünk működéséhez (napi 130 gramm). Ezt nyerhetjük akár rozskenyérből, lencséből vagy egy gabonakásából, ha valami egyszerűre, de nagyszerűre vágyunk.

Ne hagyjuk ki a fehérjéket sem. Ahogy a zsírok, úgy a fehérjék is hozzájárulnak a telítettségérzethez! És nem csak a csontoknak, hanem az anyagcserénknek is kiváló! A rengeteg hasznos funkciója mellett nem érdemes szemet hunyni, de biztosan többeket érdekel inkább az, hogy miből szerezhetünk értékes fehérjéket?

Legegyszerűbben: tojásból és görög joghurtból! Persze az édes ízek kedvelőinek a proteinszelet kedvez a leginkább, mert ezt bárhova magunkkal vihetjük, garantáltan sokáig eláll és sok elfér a táskában!

Több hasznos információért és termékért látogass a namaximum.hu weboldalára!


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.