Szőlővel almodni mi jelent?

Szőlővel almodni mi jelent?

Szőlővel álmodni, mit jelenthet?

Áldás vagy áldozat – netán bőséget, gazdagságot hozhat?

Szőlő: ez az édes gyümölcs, melynek finom nedvét mustként és számosféle izgalmasabbnál izgalmasabb borfajta formájában fogyaszthatjuk. Ha jól belegondolunk, a szőlő kifejezetten kiemelt szerepet kapott az emberiség kultúrájában, és már ősidők óta felbukkan antik regékben, mítoszokban.

Ezek után nem tévedhetünk nagyot, amikor azt mondjuk, a szőlő bizony álmainkban is gyakorta előfordulhat. De vajon mit jelent szőlővel álmodni, mi lehet a szőlőt tartalmazó álmok jelentése? Mit mond az álomfejtés arról, hogy mit jelent szőlővel álmodni?

Kezdjük is rögtön mindmáig egyik legnépszerűbb álomfejtőnkkel, Krúdy Gyulával és az ő Álmoskönyvével. Mit jelent szőlővel álmodni Krúdy álomfejtése szerint?

Szőlővel álmodni áldást vagy kibékülést jelent az Álmoskönyv szerint

Amikor fellapozzuk az Álmoskönyv lapjait, a szőlő címszónál rögvest azt találjuk, hogy úgy általában szőlővel álmodni áldást jelent. De ezen túl is találhatunk mindenféle magyarázatot a szőlővel kapcsolatos álmok jelentéséről.

Ha megnézzük, ezeket a szőlővel kapcsolatos álmokat két nagy csoportra lehet bontani. Lehet úgy szőlővel álmodni, hogy valamilyen cselekvést végzünk vele, illetve vannak a valamilyen tulajdonsággal rendelkező szőlővel kapcsolatos álmok.

Így például lehet:

 • szőlővel álmodni, azaz álomban szőlőt szedni vendégeknek: jelentése kibékülés ellenségünkkel;
 • álomban rothadt szőlőt enni, jelentése sosem érjük el célunkat;
 • álomban szőlőlugasban ülni, jelentése: lemondani;
 • álomban szőlőt kapálni, jelentése: hosszú álom;
 • álomban szőlőskertben járni
  • a gazdának: jelentése nagy öröm,
  • másnak: jelentése eredménytelenség.
Szőlővel almodni mi jelent?
Szőlővel almodni mi jelent?

Szőlővel álmodni, de milyen szőlővel?

Nem mindegy, milyen szőlőt látunk álmunkban, mert ettől is függhet a szőlővel kapcsolatos álmok jelentése:

 • valamilyen színű szőlővel álmodni:
  • piros szőlő: jelentése betelt öröm,
  • fekete szőlő: jelentése fáradságos élet,
  • zöld szőlő: jelentése elmulasztott érzelem;
 • nagy szőlőfürttel álmodni: az életünket jelenti;
 • fonnyadt szőlővel álmodni: jelentése találkozás egy elmúlt szerelemmel;
 • édes, téli szőlővel álmodni: azt jelenti, valaki a múltból ránk gondol…

…és végül, a szőlőlevél álmunkban azt jelenti, valami szemérmetlent fogunk hallani.

Nos, ezeknek a szőlővel kapcsolatos álmok jelentései a múlt emberének szóltak. Ehhez képest mit mondanak a mai álomfejtők, mit jelent szőlővel álmodni?

Szőlővel almodni mi jelent?
Szőlővel almodni mi jelent?

Szőlővel álmodni változást, bőséget hoz vagy a kábulatba menekít?

Ha a mai álomfejtések a szőlő ősi jelentéséből indulnak ki, akkor a mai álmokban a szőlő az áldozat szimbóluma. Szőlővel álmodni ilyenkor azt jelenti, valamilyen változás fog bekövetkezni életünkben, ami azonban bőséget és gazdagságot hozhat.

Másrészről a szőlővel kapcsolatos álmok jelentése magyarázható úgy is, hogy az álmodó a kábulatba menekül a valós élet kihívásai elől. E kábulat eredhet akár a bor okozta mámorból, de akár valamilyen szexuális extázis is okozhatja. Mindenesetre e kábulat nem pozitív célokat szolgál.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →