Megcsalásról álmodni, mit jelent?

Megcsalásról álmodni, mit jelent?

Azt mondják, ha halállal álmodunk, az éppen az ellenkezőjét, a hosszú életet jósolja. Vajon a megcsalásra is igaz lehet ez az ellentétes jelentés? Vagyis megcsalás álomban örök hűséget jelent? Ha cikkünk végére érsz, sok más egyéb érdekesség mellett erre a kérdésre is választ kaphatsz.

Megcsalásról álmodni – az Álmoskönyv többet ír arról, mi jelentheti azt, hogy megcsalnak

Sok minden, álmunkban megjelenő dolog szimbolizálhatja, hogy megcsalnak bennünket. Krúdy Gyula Álomfejtő kézikönyvében például ezek jelentik a hűtlenséget:

  • disznóröfögés,
  • mezítlábas asszonyember;
  • orrunk alatt növő rókafarok,
  • agancs (micsoda meglepetés!),
  • szárnyat látni,
  • békabrekegést hallani.
Megcsalásról álmodni, mit jelent?

Megcsalásról álmodni, mit jelent?

De természetesen arról is találhatunk benne információkat, hogy az mit jelenthet, ha álmunkban megcsalás esete forog fenn.

Ha álmodban megcsal az asszonyod, azt üzeni, el fogsz válni egy barátodtól. Csalfa nő ellenben nagy vigalom jele, míg a kifejezetten szőke csalfa nő úri mulatságot ígér.

Férjünket megcsalni, mindenki egyetért: nem szép dolog. Még akkor sem, ha ezt csak álmunkban tesszük. Ebben az esetben nem sok jót várhatunk a sorstól, ugyanis betegség fenyegeti házunk táját.

Ellenben ha valaki mást csalunk meg álmunkban, az még jó is lehet: szerencse vár reánk.

Megcsalással álmodni – napjainkban már árnyaltabb a kép

Manapság már egyáltalán nem mindegy, ki álmodik megcsalásról, ki csal meg kit az álomban… És úgy egyáltalán: milyen helyzetben történik a megcsalás.

Amit viszont mindenekelőtt örömmel kijelenthetünk: az, hogy valaki megcsalásról álmodik, nem jelenti feltétlenül azt, hogy valaki meg fog csalni bennünket. Inkább a mi belső lelkiállapotunkról sejtet valamit: úgy érezzük, valami rosszat tettünk, és ezért furdal bennünket a lelkiismeret.

Persze azért utalhat is arra, hogy él bennünk a félelem: kapcsolatunk párunkkal nem tökéletes. Ezért többek között még az is előfordulhat: a megcsalás élménye azt mutatja, félünk attól, hogy párunk ezt teszi velünk.

Megcsalásról álmodni, mit jelent?

Megcsalásról álmodni, mit jelent?

Megcsalással álmodni – de hogyan álmodunk megcsalásról?

Számos formában jelenhet meg álmunkban a megcsalás/megcsalatás élménye. Lássunk néhány példát:

  • saját párunk, házastársunk csal meg álmunkban

Ez arra tanít minket: ne legyünk önteltek, mert ez sebezhetőséget erdeményezhet.

  • mi csaljuk meg álmunkban a párunkat

Ha ilyesmi történik álmunkban, nem árt vigyáznunk! Előfordulhat ugyanis, hogy valamiféle piszkos ügyletbe fogunk keveredni.

Nemcsak egyszer álmodunk ilyesmiről, hanem sorozatosan? Sajnos ez megint nem jelent sok jót. A telhetetlenség sosem vezethet boldogságra: előbb-utóbb meg fogunk érte fizetni. Hacsak nem adjuk fel kettős életünket, akkor mindkét kedvest elveszíthetjük, és így nem marad más számunkra, mint a magány.

A sorozatos álombeli megcsalás tehát arra int bennünket, hogy a kevesebb néha több. Ha egy pár nem elég, akkor bizonyára nem ő nekünk a megfelelő társ. Inkább próbáljuk megtalálni azt az embert, aki mellett nem érezzük a hiányt, vagyis nem vágyakozunk másra, ha vele vagyunk.

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.