Pénz álomban: a jólét iránti vágyunkat jelenti

Pénz álomban a jólét iránti vágyunkat jelenti

Az emberiség egyik legfontosabb mozgatórugója a gazdagság, jólét utáni vágy. Legtöbben úgy véljük ugyanis, hogy ezek azok, amik el tudják hozni számunkra a boldogságot.

Ahhoz, hogy gazdagon, jólétben éljünk, mindenekelőtt elsősorban egyvalamire van szükségünk: pénzre. Pénzből azonban, legnagyobb sajnálatunkra, igen keveseknek van elegendő. (Már csak azért sem, mert akinek szerintünk sok pénze van, az kevesli azt, ami nekünk már mennyei boldogság lenne).

A (sok) pénz tehát legnagyobb vágyálmunk, és ezek után nem csoda, hogy rengetegen vagyunk, akik valamilyen formában álmodunk pénzzel.

Pénzzel álmodni az Álmoskönyv szerint is rengetegféleképpen lehet

A pénz mint legnagyobb vágyálom nemcsak napjainkban, de híres írónk és álomfejtőnk, Krúdy Gyula idejében is sokszor felmerült. Az emberek hiányérzete miatt igencsak gyakori indok volt a vele való álmodásra.

Pénzzel álmodni tehát az Álmoskönyv szerint is számtalan módon lehet. Nem csoda, hogy a pénzzel való álmodás különböző megjelenései és jelentései majdnem egy oldalon keresztül sorolva vannak benne.

Ha ennyi még nem lenne elég az egyszeri pénzzel álmodónak, hogy meglelje a maga álommagyarázatát, máshol is felbukkannak pénzes álmok. Pénzt tartalmazó álmokkal nemcsak a pénz címszó alatt találkozhatunk.

Így például: ha úgy álmodunk pénzzel, hogy sokat látunk belőle, és álmunkban éjjel van – az bizony a tömlöc jele…

Pénz álomban

Pénz álomban például valamilyen szerencsejáték nyereményeképpen is lehet…

Az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb módja talán a pénzzel való álmodásnak az, amikor valamiféle szerencsejátékot űzünk. Ilyenkor ama bizonyos játéknak a nyereményeképpen tud megjelenni az álmodónak.

Lehet tehát pénzzel álmodni úgy, hogy álmunkban pénzért kártyázunk. Krúdy egy egészen festői álomképet fest le nekünk ennek kapcsán. A pénz úgy jelenhet meg álmunkban, hogy kártyázunk, amivel rengeteg pénzt nyerünk. Ez még önmagában nem lenne olyan furcsa, de az álomkép tovább folytatódik, ekképpen. A megnyert pénz testünkre omlana, mint összedőlt farakás… És hogy mit jelenthet a pénzzel ilyetén módon való álmodás? Sajnos nem túl jó hírt: nagy veszteséget és szegénységet jelez.

Pénz álomban például valamilyen kincs felfedezésével is lehet…

A másik olyan mód, ahogyan hirtelen sok pénzhez tudunk jutni a szerencsejátékkal való próbálkozás helyett, a kincskeresés. A kincskeresés az egyik leggyakoribb témája a kalandfilmeknek – és nem meglepő módon meglehetősen sokszor végződnek sikerrel. A kincses ládika felnyílik, és telis-tele van pénzzel, vagy olyan kincsekkel, amiből pénzt szerezhetünk.

A valóságban azonban sajnos jóval kisebb az esély, hogy bármelyikünk kincset fedezne fel, és ezáltal rengeteg pénzhez jusson. Így hát helyette inkább álmodunk róla. Krúdy szerint kincset találni, ha kevés a pénz: jó. Ha viszont a kincsben sok a pénz, akkor jaj nekünk: ez ugyanis a halálveszedelem rettentő rémképét vetíti elénk.

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.