Malaccal álmodni mit jelent?

Malaccal álmodni mit jelent?

Malaccal álmodni, hogy malacunk legyen?

Disznó röfögött, nyomában kilenc malaccal.

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv*)

A malac is egy disznó, csak egy kicsit kevésbé vad. Disznóval álmodni sok mindent jelenthet, de szerencsét csak akkor, ha álmunkban étetjük is. Ám a bájos kismalac szinte minden formájában szerencsét hozhat, ha álmunkban látjuk.

Malaccal álmodni: mi a különbség a malac és a disznó között?

Mindenekelőtt először is, tisztázzuk, mi a különbség a malac és a disznó között. Elvégre többek mellett ez is magyarázata lehet annak, hogy mi a különbség álombeli jelentéseik között. Az rendben van, hogy a malac kisebb, mint a disznó. Ám a lényeg valójában az, hogy a malac egy fiatal (és optimista) disznó.

Ahogyan a NYELV ÉS TUDOMÁNY – nyest.hu* írja, azt a fiatal disznót nevezik malacnak, amelyik még nem idősebb félévesnél. A félévesnél idősebb, de még nem kifejlett állatot süldőnek hívjuk, és végül maga a felnőtt malac a hivatalos „disznó”.

Nos, ezek után lássuk, hogy van-e különbség aközött, hogy malaccal vagy pedig disznóval álmodunk.

Malaccal álmodni mit jelent?
Malaccal álmodni mit jelent?

Malaccal álmodni már az Álmoskönyv szerint is szerencsét jelent

Bizony nagyon nem mindegy, hogy az ember álmában disznót lát, vagy egy malac jelenik meg benne. Az Álmoskönyv kifejezetten különbséget tesz közöttük, külön szócikk van mindkettőre.

Míg disznóval álmodni jelenthet többek között betegséget, hazugságot, kellemetlenséget, megcsalást, rossz sorsot is, malaccal csakis csupa jóságot.

Krúdy nem is ragozza túl a kérdést: ő úgy látja, malaccal álmodni minden könyvben szerencsét jelent.

Malaccal álmodni és megtudni, milyen időnk lesz

Az Álmoskönyv alapján malaccal álmodni másban is különbözik a disznót tartalmazó álmoktól. Az álombeli malac ugyanis az időjárásról is adhat nekünk információkat.

A göndör malac álomban például időváltozásról adhat hírt az álmodónak. Ha pedig nem egy egész malacot látunk álomban, akkor ennél konkrétabb időjárás-jelentéshez is juthatunk. Az álombeli malac farka vagy füle hideg időjárást mutat – míg előfordulhat, hogy más testrészei a jó idő hírhozói lehetnek.

Malaccal álmodni mit jelent?
Malackával álmodni mit jelent?

Malaccal álmodni a mélylélektan szerint is szerencsés jel

Napjainkban a malac kifejezetten a szerencse jelképe. Nem véletlen a kifejezés: ha valakinek „malaca van”, az azt jelenti, szerencséje van. De minden mai álomfejtő is elsősorban a szerencsét emeli ki a malaccal való álmodás jelentésében.

A mélylélektan ugyanígy, szerencsésnek tartja a malaccal álmodást, de meg is magyarázza, hogy mi ennek az oka. Aeppli*, a híres német álomfejtő, Jung követője úgy véli, ennek oka a hasonlóság. Az, hogy a malac anatómiailag közelebb áll az emberhez, mint a többi állat. Ebből következően pedig tudatalattink egyértelműen helyesli a malacot. A „malaca van” kifejezés pedig vélhetően emiatt vált a szerencsés ember megfelelőjévé.

* Utolsó megtekintés: 2021-05-05


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →