Pókkal álmodni mit jelent?

Pókkal álmodni mit jelent?

Pókkal álmodni mit jelent? – Nem iszonyú, hanem szerencse

+1 érdekesség

A pók egy olyan élőlény, ami meglehetősen sok embert undorít, iszonytat, félelemmel tölt el. Ez utóbbi akár kóros betegséggé is válhat.

De a póknak nemcsak negatív oldalai vannak, hanem érdekes megnyilvánulásai is. Például a pókhoz elválaszthatatlanul kötődik a háló, amit saját maga sző leheletkönnyű, szinte láthatatlan szálakból. Ezek a pókhálók, amikor hűvös hajnalokon kirajzolódnak a rajtuk megülő harmat által, különleges esztétikai szépséget tudnak nyújtani nekünk.

És a póknak igenis van igazán pozitív oldala is. Nekünk, embereknek ugyanis kifejezetten jót tesz azzal, hogy olyan kártevőket, például szúnyogokat fogyaszt, amelyek ártanak nekünk.

A pók tehát egy ambivalens élőlény. De vajon pókkal álmodni ezek után pozitív vagy negatív jóslatokat tartogathat az álmodóknak?

Pókkal álmodni: szerencse, időjóslat, ki nem mondott gondolat az Álmoskönyv szerint

Krúdy Gyula Álmoskönyv című könyvében nemcsak az álmaink magyarázatát adja, hanem sok egyéb másról is olvashatunk, mindenféléről, ami álmokhoz köthető. Így például megtalálhatjuk benne a legismertebb népi babonákat. Ezek között olvashatunk a pókhoz köthető babonáról is: Ha a pók este leereszkedik valakire, az szerencsét jelent.

Pókkal álmodni mit jelent?
Pókkal álmodni mit jelent?

Ezek után talán nem jelent különösebb meglepetést, ha pókkal álmodni minden könyv szerint szerencsét jelent az álmodónak.

De pókkal álmodni, csakúgy, mint a bolhával, az időjárás alakulásáról is árulkodhat nekünk. Lehet ugyanis pókkal álmodni úgy, hogy az éppen a padlásról ereszkedik le felénk. És ebben az esetben őszi időt mutat nekünk.

Sőt: (tőlünk elfutó) pókkal álmodni még arra is utalhat, hogy egy gondolat merült fel bennünk, amit meg szeretnénk osztani valakivel.

És végül: lehet pókkal álmodni mindenféle különféle színekben, alakban, szituációkban is. Ezeknek is mind megvan a maga egyedi, különleges jelentése.

Pókkal álmodni a lélek és a kreativitás megnyilvánulása is lehet

A néphit a pókot lélekállatnak is tartja, mely alvás közben, álmunk során nyitott szájunkból kiszállhat, majd visszatérhet belénk.

De pókkal álmodni kreativitást is jelent. Görög neve egy mitológiai, különleges tehetségű szövőnőre utal, kinek művészetét Athéné istennő is megirigyelte. Pókkal álmodni tehát személyiségünk alkotó, kreatív lényének megnyilvánulása, melyet ébren nem eléggé tudunk kiélni.

Pókkal álmodni mit jelent?
Pókkal álmodni mit jelent?

Pókkal álmodni mit jelent azoknak, akik számára nincs ennél félelmetesebb élőlény

A pókokhoz kötődik még egy érdekesség. A pók ugyanis az egyik leggyakoribb szorongásos betegség az arachnofóbia (pókiszony) kiváltója. Ez gyakorta olyan országokban alakul ki, ahol a pókok valós veszélyt jelentenek az emberekre is. De sok esetben olyan helyen élők is szenvedhetnek benne, ahol egyáltalán nem kell pókmarástól tartani.

A pókiszony kialakulásának okait egyelőre csak találgatják, a legvalószínűbbek ezek lehetnek:

  • evolúciós ok: a pókmarástól való félelem;
  • kulturális: negatív hozzáállásunk a pókokhoz;
  • egyéni szorongásaink megjelenési formája, melyeket elfojtunk.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →