Lovakkal álmodni mit jelent?

Lovakkal álmodni: és ezáltal jobban megismerni magunkat

A ló az egyik legismertebb háziállat, nekünk pedig talán a szívünknek különösen kedves. Hiszen a magyar nép állítólag eredetileg kifejezetten egy lovas nemzet volt. Ezek után csoda lehet-e, ha bátran kijelentjük: mi, magyarok kifejezetten gyakran szoktunk lovakkal álmodni?De vajon számít-e, hogy egy lóval álmodunk, vagy többel, azaz lovakkal álmodunk? Lehet más a jelentése annak, ha álmunkban csak egyetlenegy ló bukkan fel, mint ha lovak tömegét látjuk álmunkban? Valószínűleg igen. Más lehet egy álom jelentése akkor, ha a ló magányos álmunkban, mint ha a lovakat egymás társaságában látjuk álmunkban.

Nos, miután már kiveséztük, hogy mit jelent egy lóval álmodni, nézzük meg, hogy mit jelent lovakkal álmodni.

Kezdjük rögvest a lóimádó Krúdy Gyulával, és az ő Álmoskönyvével: ő mit mond, vajon, mit jelent lovakkal álmodni?

Lovakkal álmodni mit jelent?

Lovakkal álmodni mit jelent?
Lovakkal álmodni változást vagy veszedelmet jelent az Álmoskönyv szerint

Lovakkal álmodni mindenekelőtt például egy lótartó szokott, aki vélhetően nem egy, hanem több lovat tart. Ezért könnyen elképzelhetjük, hogy az ő álmaiban a lovak egymás társaságában láthatóak. Az Álmoskönyv szerint lovakkal álmodni a lótartónak jelenti saját magát.

Álmodhatunk még továbbá úgy is lovakról, hogy látjuk azok szerszámján a csörgőt is. Egy ilyen, lovakkal teli álom változatosságot hozhat egyhangú életünkbe – legalábbis az Álmoskönyv szerint ezt jelenti.

Sőt! Az is előfordulhat, hogy álmunkban egy lovas kocsiban utazunk, és a lovak álmunkban megvadulnak. Ha álmunkban ilyenkor még ki is ugrunk a megvadult lovaktól ragadt kocsiból, az Radics Mária szerint tűzveszedelmet jelent.

Lovakkal álmodni mit jelent?

Lovak álomban mit jelent?

Lovakkal álmodni napjainkban

A mai álomfejtők szerint úgy általában a lovak az álmokban az álmodó munkához való hozzáállását mutatják. Vélhetően ez abból fakad, hogy mi, emberek, úgy tartjuk, a ló egy rendkívül nagy munkabírású állat. Valószínűleg e vélemény az eredete az „úgy dolgozik, mint egy ló” szólásunknak is. Ha tehát lovakkal álmodunk valamit, az álom azt mutatja meg, milyen munkát lenne érdemes végeznünk az ébrenlétünk során.

De álmodhatunk speciálisabb lovakról is, ezeknek is megvan a maga jelentésük.
Versenylovakkal álmodni napjainkban

Ha valaki versenylovakkal álmodik, az megint csak az álmodó személyiségének egy aspektusára utal. Versenylovakkal álmodni azt jelenti, hogy az álmodó olyan ember, aki szereti a kihívásokat: keresi a lehetőségeket, hogy megmutathassa, mire képes. De az is lehet, hogy az illető a valóságban éppen valami versenyhelyzetben van. A versenylovak megmutatják álmában, hogyan győzheti le az akadályokat.

Lovakkal álmodni mit jelent?

Versenylovakkal álmodni mit jelent?

Vadlovakkal álmodni napjainkban

Ha nem házi lovakkal, hanem vadlovakkal álmodunk, az ugyancsak magunkról árulkodik. Olyan emberek vagyunk, akik nem kedvelik a kötöttségeket. De az is lehet, hogy saját érzelmeink olyan vadak, hogy nem vagyunk képesek uralkodni rajtuk.
További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.