Számok jelentése álomban

Számok jelentése álomban

…bizonyos, hogy az álmoskönyvi számoknak éppen olyan eredetük van,

mint akár a zsidók vagy az ősmagyarok szent számainak,

ámde elfogadható magyarázatot e számok létrejöttére

nem lelni a régi könyvekben.

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv: Magyar ember álmai)*Az álmoknak mindig is különös jelentést tulajdonítottunk. Az álmaink jóslatokat, fontos üzenteket közvetítenek, elhunyt hozzátartozóink búcsúját, utolsó jótanácsait közvetítik nekünk. A jó jelentésű álmok szerencsét hozhatnak, a rosszak szűk esztendőket. Ha tehát az álomban bármi is megjelenik, akkor annak mágikus erőt lehet tulajdonítani. Ha valaki pedig az álomban látott üzenetek segítségével akar meggazdagodni, akkor azokat a számokat teszi fel szerencsejátékon, amelyeket álmában lát.

Így hát, ha egy álomban különféle számok bukkannak fel, akkor azokat nem árt nagyon is komolyan venni. Mégpedig úgy, hogy alaposan utánajárunk az álomban szereplő álmok jelentésének.

Számok jelentése álomban

Álmunkban a számok jelentése
Számok jelentése álomban és az Álmoskönyv szerint

Nem véletlen, hogy az Álmoskönyv kiemelten foglalkozik az álomban megjelenő számokkal. A számok ugyanis egyrészt a néphit különböző babonáiban játszanak komoly szerepet, másrészt az számok jelentése álomban is rendkívül sokrétű lehet.

Már rögvest az „álom” címszónál belefuthatunk abba, hogy mi lehet a számok jelentése álomban. Az 1850-es álmoskönyv szerint ugyanis számokat álmodni nyeremény.

De természetesen külön szócikk található arra, hogy mi mindent jelenthet a számok jelentése egy álomban. Ahogyan a fentebb szerint is, a számok felbukkanása álomban mindenekelőtt a legnagyobb szerencsét jelenti. Csak egyvalamire érdemes figyelni: lehetőleg ne fordítva lássuk álmunkban a számokat, mert akkor elmulaszthatjuk szerencsénket.

Mi a számok jelentése álomban, ha ezeket a számokat egy öregember mondja? Biztos, hogy mindenképpen fontos jelentése lehet, mivel Krúdy szerint „megjegyzésre méltók” az imígyen álmodott számok. Sőt! Krúdy szerint úgy is lehet álmodni számokról, hogy az álomban a számokat – földre ejtik. Ezeknek a számoknak a jelentése álomban ambó, azaz kettes találat Budán, legalábbis az 1833-as álmoskönyv szerint.

Számok jelentése álomban

Számok jelentése álmunkban
A számok jelentése álmainkban manapság már külön tudományág

Bár mi magunk, emberek találtuk fel a számokat, sokan mégis úgy gondolják, hogy a számok különös, égi jelentéssel rendelkeznek. Nincs ez másként azzal sem, amikor a számok álomban jelennek meg, és ezek jelentése kerül szóba.

A mai álomfejtések szerint mindenekelőtt fontos, hogy az álomban megjelent számokat ébredés után azonnal írjuk fel, nehogy véletlenül is elfelejtsük.

Ahhoz, hogy megtudjuk, mi a pontos jelentése a számoknak az álomban, először is tudnunk kell, milyenfajta számokról van szó. Ezek a számok ugyanis már önmagukban is jelenthetnek valami fontosat nekünk. Így például egy álomban megjelenhet egy számunkra fontos évszám vagy telefonszám is. Az egyes számok konkrét álombeli jelentését pedig a numerológia, más néven számmisztika tudományág segítségével tudjuk megfejteni.

* Utolsó megtekintés: 2021-11-22
További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.