Nyeremény álom jelentése

Nyeremény álom jelentése: vajon az életben is nyerni fogunk?

Ha valaki nyer a lottón vagy bármilyen más játékon, kivételes szerencsére utal. Szinte mindenki álmodik arról, hogy egyszer ő is nyerni fog valamit. Ez lehet akár vágyálom is, de sima, éjjeli álmainkban is felbukkanhat a nyereménnyel álmodás képe.

Vajon a nyeremény álom jelentése szerencsét vagy éppen ellenkezőleg, balszerencsét jósol az álmodójának?

Nyeremény álom jelentései az Álmoskönyv gyűjtésében

Érdekes módon Krúdy Gyula: Álmoskönyv című, mindenféle álmokat összegyűjtő és azokat megmagyarázó könyvében nem találunk olyan szócikket, hogy “nyeremény”.

Persze kérdés, hogy milyen nyereményről van szó. A legáltalánosabb nyeremény a pénz, és természetesen pénzzel sokan szoktunk álmodni. Az Álmoskönyv szerint pénzt nyerni azt jelenti, hogy az álmodónak nagy gondban lesz majd része.

Nyereménye lehet a lutrinak is, a mai lottónk elődjének. A lutrinak köszönhető nyeremény álom jelentése Krúdy szerint öregség fenyegetése.

Nyeremény álom jelentése

Nyeremény álom jelentése

Nyeremény álom jelentése az Álmoskönyv gyűjtésében különböző szerencsejátékok során

Az Álmoskönyv szerint, ha úgy általában valamivel játszunk és veszítünk álmunkban, akkor valamit találni fogunk utunkban.

Az 1833-as könyv szerint játszani (bármivel) és nyerni, némi szerencsét hozhat nekünk – de nem a játékban.

Ha a nyeremény kártyajáték játszása folyamán jut a birtokunkba, akkor attól függően, hogy ki álmodja, mást jelenthet. Ha gazdag álmodja, hogy kártyázik, és ezáltal nyeremény üti a markát, az nekik rosszat hozhat. Ellenben, ha szegény ember álmában keletkezik nyeresége álmában, az jót jelent neki. Így hoz igazságot az álom a való élet ellenében…

A kártyázáson történt nagy nyereményről való álmodáshoz egy különös álom is tartozik. Kártyán sok pénzt nyerni, ami pénz a testünkre omlana, mint összedőlt farakás – ez bizony nagy veszteséget és szegénységet is hozhat…

Ha pedig kockajáték nyereményéről van szó: kockán nyerni álomban nem jó – legalábbis Kerner szerint. Szerinte például ez a harag jegye is lehet. Ha szerencsét szeretnénk a való életben, akkor inkább álmodjunk az ördöggel kockázásról, és kapjunk ki tőle. Legalábbis Radics Mária ezt tanácsolja.

Nyeremény álom jelentése

Nyeremény álom jelentése

Nyeremény álom jelentése a ma élő ember számára

Manapság a mi álmainkban a nyeremény legtöbbször a lottó ötös nyereményeként jelenik meg. Mit árulhat el nekünk ez, ha ennek nyereményét látjuk álmunkban?

A válasz attól is függ, hogy a valóságban szoktunk-e nyereményt hozó szerencsejátékokat játszani.

Ha szoktunk néha játszani, akkor a nyeremény jelentése az álomban az álmodó személyiségére utal: valószínűleg impulzív ember, aki szeret kockáztatni. Nemcsak a szerencsében bízik, hanem a sorsban is, tehát alapvetően optimista beállítottságú.

Ha ellenben olyan álmodik nyereménnyel, aki életben nem szokott szerencsejátékokat űzni, akkor azt jelként foghatja fel. Ilyenkor a nyereményálom jelentése ugyanis arra biztatja, hogy igenis higgyen a magában és a szerencséjében is.

Pénzzel álmodni mit jelent?

Arannyal álmodni mit jelent?

További álommagyarázatok az álomszótárban