Kenyérrel álmodni mit jelent?

Kenyérrel álmodni a test és lélek egyesülését jelenti?

A kenyér önmagában nem egy különösebben izgalmas étel. Mégis, tulajdonképpen az egyik legalapvetőbb élelmiszer. Ezt az is mutatja, hogy a „kenyér” általános, átvitt értelemben is sokszor használatos, amikor konkrétan a mindennapi betevőnket jelenti.

Kenyérrel álmodni vajon összefügg-e a kenyér szimbolikus jelentésével?

Gondoljunk például csak a „mindennapi kenyerünk” kifejezésre. De számos olyan más ételt, aminek valójában nincs köze a kenyérhez, kenyér néven illetünk: püspökkenyér, hogy csak egyet említsünk.

A kenyér tehát egy ősi, alapvető étel, és komoly szimbolikus jelentései is vannak. Ha tehát kenyérrel álmodunk, annak nagyon is érdemes utánajárni. Mi mindenféleképpen lehet értelmezni a kenyérrel kapcsolatos álmok jelentését? Mit jelent kenyérrel álmodni: mit mondanak az álomfejtések a kenyeret tartalmazó álmokról?

Kenyérrel álmodni mit jelent?

Kenyérrel álmodni mit jelent?

Kenyérrel álmodni az Álmoskönyv szerint: jó élet

A Krúdy-féle klasszikus Álmoskönyv is komolyan veszi a kenyérrel álmodás kérdését, hiszen számosféle álomjelentést találhatunk kenyérrel való álmodás kapcsán.

Mindenekelőtt kenyérrel álmodni úgy általánosságban Krúdy értelmezése szerint a jó élet jele – amit mi is igen jó előjelként értelmezhetünk.

És innentől kezdve tulajdonképpen kétfelé lehet választani a kenyérrel kapcsolatos álmokat és a kenyeres álmok jelentését. Lehet ugyanis kenyérrel álmodni úgy, hogy a kenyér megevéséhez van köze – és úgy, hogy a kenyér meg nem evésével kapcsolatos.

Kenyérrel álmodni: kenyeres álmok jelentése, ha a megevésével függ össze

Előbbi mindenekelőtt a valódi megevés aktusában nyilvánulhat meg. Kenyérrel álmodni úgy, megesszük, a következő formákban lehet Krúdy szerint:

 • álomban jóízű kenyeret enni, majd ízével felébredni: jóbarátot jelent, akinek ígéretére számíthatunk;
 • álomban fehér kenyeret enni – az ilyen álmok jelentése mindenkinek jó.

Kenyérrel álmodni egyéb, evéssel kapcsolatos formákban:

 • álomban kenyeret sütni jelenthet:
  • fiataloknak boldogulást;
  • öregeknek békés napokat;
  • éjszaka kenyeret sütni: menekülni a házi gondok elől;
  • újholdkor kenyeret sütni: szerencsét jelent;
 • álomban kenyeret dagasztani jelenthet:
  • dolgos asszonynak jót,
  • restnek rosszat;
  • uszályhajón kenyeret dagasztani: egy szerettünk elutazását.

Végül, a lipcsei nagykönyv szerint: kenyeret látni, és belőle nem ehetni: szenvedést jelent.

Kenyérrel álmodni mit jelent?

Kenyérrel álmodni mit jelent?

Kenyérrel álmodni napjainkban test és lélek szimbólumát jelenti

Elmondható, hogy kenyérrel álmodni napjainkban is leggyakrabban igen pozitív jelentésekkel társul. A kenyérrel kapcsolatos álmok jelentésének zöme a testtel és a lélekkel, azok állapotával, épségével hozható össze.

Krúdy szerint kenyérrel álmodni az életnek jó jele. Így van ez a mai álomfejtések szerint is: a kenyeres álmok jelentése testi-lelki egészségre utal.

Kenyérrel álmodni jelentheti, hogy abban egyesül test és lélek. De kenyérrel álmodni úgy is lehet, hogy egy szerettünket testesíti meg. Kenyérrel álmodni ugyanis egyrészt egy konkrét ember testi megnyilvánulását is jelentheti. Másrészről viszont elvontabb értelemben a kenyér szerelmünk gyümölcsét is jelképezheti.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.