Farkassal álmodni mit jelent?

Farkassal álmodni: magányosak vagyunk vagy magányra vágyunk?

A farkas, ez a tiszteletet parancsoló állat alapvetően falkában él, ami azt jelenti, hogy a farkasok szeretik egymás társaságát. Nem csoda hát, ha több farkassal, farkasokkal álmodunk néha. Farkassal álmodni mit jelent?

Na de ott van az a kifejezés is, hogy „magányos farkas”. Ezt olyan emberre mondjuk, aki elsősorban inkább csak a maga társaságát keresi és kedveli. Miért is ne fordulna elő tehát az, hogy álmunkban egy magányos farkassal álmodunk? És ha már megtörtént, és farkassal álmodtunk – mit üzenhet nekünk ez a magányos farkas?

Ilyen-olyan farkassal álmodni Krúdy és álomfejtő kézikönyve szerint

Az Álmoskönyv számos olyan helyzetet felsorol a farkassal álmodás kapcsán, ami felmerülhet lehunyt szemünk előtt éjszaka.

Csak úgy, minden különösebb sallang nélkül farkassal álmodni azt jelenti, az idő hamarosan téliesre fog fordulni, azaz rövidülnek a napok.

Farkast látni álmunkban egy jó barátunkról ad hírt. Ezzel szemben ha álmunkban egy farkassal játszunk, az ellenségeink számának növekedését jósolja.

Olyan farkassal álmodni, amelyik az erdőszélen jár, mást jelenthet ha idős és mást, ha fiatal ember álmodja. Az álombeli erdőszéli farkas öregasszony számára tudniillik egészen sajnálatos módon halált jelez, míg a fiatal nő álmában titkos utat mutat.

Farkassal álmodni mit jelent?

Farkas álomban mit jelent?

Farkassal álmodni: nem mindegy, hogy milyen formában bukkan fel

Az Álmoskönyvben találhatóak olyan álommagyarázatok is, amelyek nem a farkas mint állat egészét elemzik, hanem csak valami vele kapcsolatosat. Így például:

A farkastej álomban eltévedést jelent, míg a farkasszőr oltalmat ígér, ha megjelenik álmunkban. Farkaskutyával álmodni pedig játékot jelent. Álomban farkas fogát látni gyermeknek jó, asszonynak gyermekáldás, míg öregnek valami gonoszat jegyez.

Ha álmunkban csaholást hallunk, ami valójában farkas ugatása, az a Szűz havában álmodva gonosz jelnek számít. Az álombeli farkastanya hamisságot sugall.

És persze ott vannak még azok a farkasos képzetek, amelyek már nem a farkashoz, hanem inkább hozzánk, emberekhez köthetőek valójában. Ha mondjuk valakinek az álmában farkastorok jelenik meg, az valami gonosz dolgot jövendöl.

Farkassal álmodni mit jelent?

Álmunkban farkast látni mit jelent?

Farkassal álmodni: ezoterikus álomértelmezések

A mai álomértelmezések szerint a farkas álmainkban elsősorban személyiségünkről árulkodik. Különösen jellegzetes álom, amikor álmunkban csak egy, magányos farkas bukkan fel. Ilyenkor adja magát az az álomértelmezés, hogy ez az álombeli magányos farkas az álmodó megtestesítője. A magányossága a mi saját elszigeteltségünkre utalhat, többféle formában. Egyrészt magányos farkassal álmodni magyarázható úgy is, mint a mi életérzésünk. Úgy tűnik számunkra, hogy el vagyunk szigetelve másoktól, nincs, akihez fordulhatnánk. Vagyis álmunkban a magányos farkas a mi magányos személyiségünket testesíti meg.

A másik értelmezés éppen ellenkezőleg, az állítja: magányos farkassal álmodni azt jelenti, vágyunk egy kis békére, nyugalomra. Magányra, amit álmunkban egy magányos farkas tudatosít bennünk.


További álommagyarázatok az álomszótárban.
Álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, álomfejtés, álomszótár, az álmok jelentése,visszatérő álmok.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.