Álom lopásról, mit jelent?

Álom lopásról – vajon morális dilemmákra utal?

Álmainkban nemcsak szép és jó dolgok történnek, nemcsak kellemesek. Vannak olyan rémálmok, melyekben minket fenyeget valami – például menekülünk valami elől. De olyan álmok is léteznek, amiben valami elítélendő cselekedetet látunk.

Ennek az egyik legtipikusabb példája, amikor az álom lopással kapcsolatos. Persze lehetnek még ennél is aljasabb tettek álmainkban – mondjuk gyilkossággal álmodunk. De talán rögvest az emberölés után jön az, amikor valakinek a javait tulajdonítják el. Ez történhet úgy is, hogy álmunkban azt látjuk, valaki betör saját házunkba. De az álom lopásról valójában rengetegféle módon történhet, csakúgy, mint ahogyan a valóságban is.

Már csak az a kérdés, hogy mit is jelenthet, ha az álomban lopásról szól. Ahhoz, hogy erre választ tudjunk adni, mindenekelőtt meg kell nézni, mi mindenféleképpen álmodhatunk lopásról. Ebben pedig most kifejezetten nagy segítségünkre lesz az Álmoskönyv és az abban található álmok lopásról, különféle cseles módokon.

Álom lopásról: ki gondolta volna, hogy ennyi mindent el lehet lopni?

Bár a Krúdy-féle Álmoskönyvben konkrétan a lopás címszó alatt csak egyetlenegyféle magyarázat van – a könyvben számos más álom található lopásról.

De kezdjük a legelején, mit jelent az álom lopásról csak úgy, általánosságban? Azoknak a hitetlenségét jelenti, akikkel lakunk – és még veszélyt is.

Most pedig lássuk, még milyen lopással kapcsolatos álomról és azok jelentéséről olvashatunk még a könyvben – a teljesség igénye nélkül:

 • álom lopással, amiben áldozati ajándékot lopnak, jelentése a lipcsei nagy álmoskönyv szerint: igen rossz jel;
 • álom lopásról, amiben gyümölcsöt lopnak: jelentése gonosz jel, míg
  • álomban lopás, amiben almát lopnak, jelentése: szégyent vallasz;
 • lopásról álmodni, amiben barmot lopnak: jelentése
  • cserebere vagy
  • nagy tisztesség;
 • álom lopásról, amiben csókot lopnak: jelentése civódás
 • álomunkban lopás, amiben gyermeket lopnak: jelentése gondjaid örökös elvetésére való figyelmeztetés;
 • álom lopásról, amiben pénzt lopnak: jelentése civakodás a családban;
 • álomfejtés lopásról, amiben koronát lopnak: jelentése
  • király koronája esetében veszedelem, illetve
  • templom koronája esetében, amit egy nőnek akarunk ajándékozni: szerencsétlen szerelem stb.

De még folytathatnák tovább a sort, napestig. Ehelyett azonban nézzük meg, vajon napjainkban mit jelent az álom lopásról.

Álom lopásról

Lopás álomban mit jelent?

Napjainkban lopással álmodni morális dilemmákra figyelmeztet minket

Az álmunk lopásról azt mutatja manapság, hogy akár tudatosan, akár elfojtva olyan elvárásaink vannak magunkkal vagy mással szemben, melyek irreálisak. Az ilyen lopással kapcsolatos álmok valójában legtöbbször annak jelképei, hogy kizsákmányoljuk saját magunkat. Ebben az esetben nem árt feltenni magunknak a következő kérdést. Az-e a jobb, ha a nehezebb, de tisztességesebb utat választjuk, vagy maradunk az egyszerűbb, de alantas megoldásoknál?

A választ mindenkinek magának kell eldöntenie, és vállalni a felelősséget döntéséért.

Álom lopásról

Lopás álomban mit jelent?

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.