Embert ölni álomban mit jelent?

Gyilkosság álomban

Embert ölni álomban – mi az üzenete számunkra? Álomfejtés, álommagyarázatok az álomszótárban

+1 rendkívül érdekes kutatási eredmény

Álmunkban történhetnek jó és rossz dolgok, vagy velünk, vagy mással. Álmunkban lehetünk mi az áldozat, és az is előfordulhat, hogy mi teszünk rosszat valakivel.

Embert ölni álomban – ez tartozhat bármelyik fentebbi variációba. De vajon mi az üzenete annak, ha álmunkban emberölés történik?

Embert ölni álomban: Álmoskönyv

Krúdy Gyula idejében minden bizonnyal nem voltak szokatlanok az emberölések, ezért vélhetően sokan álmodtak is arról, hogy embert ölnek. Ezért természetesen az Álmoskönyv megemlíti és magyarázza is az ilyenfajta álmokat.

A könyv szerint ölni valakit álomban: megkönnyebbülést mutat. Hogy kinek a megkönnyebbülését, és mi okból, azt már nem részletezi Krúdy…

Embert megölni álomban – vagy gyilkolni álomban

Az emberölés egy speciális változatára külön szó létezik, úgy hívják, gyilkosság. A gyilkosság abban tér el az emberöléstől, hogy abban az esetben mindenképpen szándékos tettről van szó. Ezzel szemben általában az emberölés lehet puszta baleset is. Bár tény, hogy a köznyelvben inkább az emberölés hallatára is szándékosságra gyanakszanak legtöbbször.

Az Álmoskönyv azt írja: álomban gyilkosságot (emberölést) látni rossz hírt tartalmazó levelet jelent az álmodó számára. Ha pedig álmunkban mi vagyunk az ember, akit megölnek (gyilkosság áldozata leszünk), az boldogságot, bár rövidet, ígér.

Kerner szerint ha Szent András éjjelén álmodunk gyilkosságról (emberölésről), az nagy zavart okozhat a gazdaságban.

Embert ölni álomban lehet különösen kegyetlen módon is. Ha ilyen orgyilkosról álmodunk, az számunkra olyan gonosz gondra utal, amelytől nem nyughatunk.

Embert ölni álomban
Embert megölni álomban

Álomban embert ölni a mai világunkban

Ha manapság álmunkban emberölés szerepel, az ismét csak a személyiségünkről árulkodhat. Embert ölni álomban, azt jelenti: megtagadjuk valódi énünket – legtöbbször valamiféle külső nyomás hatására. Jó hír viszont, hogy ez nem feltétlenül visszafordíthatatlan folyamat: némi erőfeszítéssel, tudatossággal kikerülhetünk a külső befolyás alól.

Más magyarázatok szerint viszont álomban emberölést messzebbről látni akár jellemünk pozitív megnyilvánulása is lehet. Jó irányba fejlődik, és éppen, hogy azt próbálja elősegíteni számunkra, hogy lerázzuk magunkról a külvilág által nyakukba kötött béklyóinkat.

Embert ölni álomban: egy érdekesség

Néhány évvel ezelőtt német kutatók vizsgálták* az emberöléssel kapcsolatos álmok és az álmodók közötti összefüggést. Némelyik eredmény nem különösebben meglepő. Így például, hogy a férfiak gyakrabban álmodnak emberöléssel, és hogy akik emberöléssel álmodnak, általában agresszívabbak az átlagnál.

Ám ezen kívül még egy érdekes személyiségbeli összefüggésre bukkantak az álmodó és az emberölési álmok között. Nevezetesen, hogy azok, akik többször látnak álmukban emberölést, általában introvertált személyiségek. Társas helyzetben kevésbé boldogulnak extrovertált társaiknál, viszont jóval nyitottabbak a különböző élmények megélésére. Ez pedig azt jelenti, hogy az ő álmukban megjelenő emberölés az érzelmek iránti nyitottságukat mutatja.

* Utolsó megtekintés: 2020-11-04

Gyilkosság álomban

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →