Gyümölccsel álmodni mit jelent?

Gyümölccsel álmodni mit jelent?

Gyümölccsel álmodni mit jelent?

A gyümölcs álomfejtése gyümölcsöző lesz-e számunkra?

…Válaszunk röviden: igen. A gyümölccsel kapcsolatos álmok jelentése általában igen pozitív, legyen szó régi korok álomfejtéséről vagy a modern álomfejtők jelentésmagyarázatairól. És ez nem is csoda, hiszen a gyümölcs önmagában is jó, különösen, ha mi magunk termesztjük a kertünkben. Gondoljunk csak például az édeni almára, vagy az édes eperre

De azért előfordulhat az is, hogy gyümölccsel álmodni nem feltétlenül jelent jót; bizonyos gyümölcsös álmok jelentése lehet kellemetlen is. Hogy mikor jelenthet a gyümölcs álmunkban rosszat? Olvass tovább, és megtudhatod; ahogyan a gyümölccsel kapcsolatos álmok kedvező jelentéseit is megmutatjuk neked.

Gyümölccsel álmodni mit jelent?
Gyümölcsöt látni álomban, mit jelent?

Gyümölcs álomban, csupa szépet jelent az Álmoskönyv szerint…

Krúdy Gyula Álmoskönyv című, örök érvényű álomfejtő kézikönyvében számos álomfejtésről olvashatunk annak kapcsán, hogy mit jelent, ha gyümölccsel álmodunk.

Általában gyümölccsel álmodni gazdagságot jelent; sőt, Gvadányi Márton álomfejtése szerint sok gyümölccsel álmodni fene nagy gazdagságot jelent. De más, gyümölccsel kapcsolatos álmok jelentése is lehet még pozitív, többek között:

Kerner álomfejtése szerint:

 • gyümölcsöt fáján látni jó előjel;
 • a sok gyümölcs munkád eredményét jelenti;
 • az álombeli gyümölcsfa üzleti szerencsét jelent.

A lipcsei nagy álmoskönyv álomfejtése szerint:

 • gyümölcsevés álomban: hosszú életet jelent;
 • gyümölcsöt felvágni álomban: szerencse;
 • gyümölcsöt szakítani álomban a jó háztartás jelvénye.

Radics Mária szerint pedig álomban gyümölcsfa alatt feküdni az asszonyoknak nagy szerencsét jelent.

Gyümölccsel álmodni mit jelent?
Gyümölcs álomban mit jelent?

Gyümölccsel álmodni, nem mindig csak jót jelent az Álmoskönyv szerint…

Ám a gyümölccsel kapcsolatos álmok jelentésinek is lehetnek árnyoldalai. Nézzük, milyen esetekben jelent rosszat, ha gyümölcsöt látunk álmunkban.

Az 1799-es álmoskönyv álomfejtése szerint:

 • keserű gyümölccsel álmodni biztos betegséget jelent;
 • álomban gyümölcsöskertben járni: gonosz.

A lipcsei nagy álmoskönyv álomfejtése szerint:

 • kiszáradt gyümölcsfával álmodni gyászt jelent;
 • férges gyümölccsel álmodni veszteséget jelent;
 • hullott gyümölccsel álmodni rossz barátságot jelent;
 • álomban csillagos éjszakán gyümölcsöt lopni: gonosz jel.

Mint látható, gyümölccsel való álom többnyire akkor jelenthet rosszat, ha maga a gyümölcs rossz valamilyen formában. Vajon ez az érdekes jelenség a modern álomfejtésekben is megmutatkozik, amikor azt taglalják, hogy mit jelent a gyümölcs álmunkban?

Gyümölccsel álmodni mit jelent?

Gyümölccsel álmodni gyümölcsöző jövőt jelent, a modern álomfejtések szerint

Gyümölccsel történő álom napjainkban csupa jót: jókedvet, jó reményeket, kilátásokat jelenthet. A gyümölcs álomban a termés: munkánk eredménye „gyümölcse” szimbólumaként jelenik meg. Sőt, a gyümölcs a szexualitással is összeköthető, a pszichoanalitikusok szerint. Az álombeli gyümölcs azt is megmutathatja nekünk, hogy korunkhoz illően milyen érzéki örömökben lehet még részünk…

Rossz jelentése a gyümölccsel való álmodásnak csak úgy lehet, ha álmunkban az egészségesnek hitt gyümölcsről kiderül, hogy férges. Ilyenkor azt mutatja, hogy valami, ami szinte az orrod előtt van, elkerülte a figyelmedet.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →