Álomfejtés paradicsom: na de melyik paradicsom?

Álomfejtés paradicsom

Álomfejtés paradicsom: na de melyik paradicsom?

…elvégre a paradicsom lehet Paradicsom vagy paradicsom is. Jelen esetben pedig egyáltalán nem mindegy, hogy a nagybetűs Paradicsom vagy a simán írt paradicsom álomfejtésére vagyunk kíváncsiak.

Álomfejtés paradicsom: az összefüggés paradicsom és Paradicsom között

Bár magyarul (és talán néhány más nyelvben is) akár lehet találni némi kapcsolatot a Paradicsom és a paradicsom között. Ezt a kapcsolatot főleg azok érthetik meg, akik kifejezetten szeretik a paradicsomot – azaz a paradicsom növényt (legyen zöldség vagy gyümölcs).

A paradicsom megnevezése tudniillik eredetileg két szóból állt. Azaz egészen pontosan: „Paradicsom almája” – ez volt a teljes, hivatalos neve. Az olasz nyelv hasonlóképpen: a „pomodoro” szó ugyanis olaszul azt jelenti, hogy aranyalma.

És hogy mi az összefüggés a paradicsom növény és a Paradicsom (éden) hely között? Hát az, hogy a paradicsom íze oly kellemes, hogy mikor esszük, szinte a paradicsomban érezzük magunkat.

Ezek után talán nem is véletlen, hogy ha a paradicsom álomfejtését nézzük, többnyire keveredik a zöldség és hely álomfejtésének magyarázata.

A paradicsom álomfejtése az Álmoskönyvben

Krúdy Gyula nélkülözhetetlen álomfejtő kézikönyve, az Álmoskönyv is kétértelműen kezeli a paradicsom szót. Nézzük a paradicsom különböző álomfejtéseit, á la Krúdy:

A paradicsom álom jelentése úgy áltálában: gondtalan élet. Nos – ebben az esetben igen nehéz kitalálni, hogy aki ilyen életet szeretne, milyen paradicsomról kell álmodjon…

A legrégibb álmoskönyvek paradicsom-álmának álomfejtése viszont csakis és egyértelműen az éden értelemben foglalkozik a paradicsommal. Álomban paradicsomban lenni ezek alapján nagy örömöt jelent.

Álomfejtés paradicsom
Álomfejtés paradicsom az Édenkertet is jelentheti.

Paradicsom álomfejtése zöldségként

De térjünk vissza Krúdy egyéb paradicsomos álomgyűjtéseire – immáron egyértelműen a zöldség kapcsán.

Paradicsomot inni ugyanis csak úgy lehet álomban, ha az a zöldség. Attól függően azonban, hogy férfi vagy nő álmodik paradicsomról, más az álomfejtés. Ha férfi álmodik paradicsomivásról, az nevetséges, míg ugyanez asszonyok álmában hónapszámot jelent. (Érdekes módon az Álmoskönyv a zöldség legalapvetőbb felhasználási módjáról, a paradicsom álomban történő evéséről nem ejt szót.)

A paradicsomot ezeken kívül lehet még szedni is. Ha így álmodunk paradicsomról, akkor az álomfejtés azt mutatja, hogy szeretőt fogunk cserélni. És végül, paradicsomot befőzni álomban nagy örömet fog okozni a háznál.

Álomfejtés paradicsom
Álomfejtés paradicsom férfi vagy női álomban jelenik meg?

A paradicsom álomfejtése napjainkban is kétféle lehet

A paradicsom álomfejtése manapság is vonatkozhat egyaránt a zöldségre és az édeni paradicsom álomban történő megjelenésére. Utóbbi esetben kissé vallásos színezetet kap a paradicsomos álom értelmezése: ha mindennap jó lelkiismerettel térünk nyugovóra, eljuthatunk a paradicsomba.

A paradicsom növény leve viszont férfinak az önmérsékletről jelez álmában, míg a nők számára valami nemkívánatos helyzet eljövetelére int.

És persze a „paradicsom” általános álomfejtése: megelégedettség – legyen az akár finom étel, akár vágyott helyszín.

További álmok megfejtése az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →