Eper álomban mit jelent?

Eper álomban: a piros csók üzenete

Szólt az eper: híres leszek,
hosszú vándor útra megyek,
vele megy az eperinda,
– billeg, mint az órainga –

(Lupsánné Kovács Eta: Az eper álma*)

Ki ne szeretné az epret? Finom, illatos, kedves gyümölcs, édes leve kellemes, gyermekkori emlékeket idéz.

A gyermekkori emlékek, és persze vele az eper álomban is megjelenhetnek – sőt, az eper csak úgy is szerepelhet álmunkban. Vajon mit jelent az eper álomban?

Epret látni álomban és az Álmoskönyvben: (majdnem) csak csupa jót jelent

Krúdy Gyula nem vesztegetett túlzottan sok szót arra, hogy mit is jelenthet valójában az eper álmainkban. De még örülhetünk neki, hogy az Álmoskönyv egyáltalán ejt néhány szót az eperről való álmodásról.

Tulajdonképpen azonban az mindenképpen elmondható az eperről való álmodásról, hogy gyakorlatilag nincs olyan jelentése, ami rosszat jelentene. Kivétel talán az, amikor az álomban éppen epret eszünk. Ez ugyanis civakodást hozhat az éberen töltött időszakra.

Eper álomban mit jelent?

Eper álomban mit jelent?

 

Eper álmainkban és az Álmoskönyvben – már ott is lesz szó csókolózásról

Na de térjünk inkább át az álombeli eper csupa-csupa jó jelentésére. Az Álmoskönyv rögvest ezzel indít: az eper álomban – mi mást jelenthetne, mint nagy örömöt?

Kerner pedig ugyancsak sok jóságot jósol az eperrel való álmodásról. Ő úgy tartja, hogy még az eperevés is pozitív: álomban epret enni szerinte jó házasságot jövendöl. Sőt, ugyanez még akár jó üzlet jegye is lehet. Ha álmunkban nem egy, de sok eper van, az meg nagy barátságot ígérhet nekünk. Viszont epret inkább ne szakítsunk le álmunkban, mivel az kárt okozhat (nemcsak az epernek, hanem nekünk is).

De a legjobb jelentését az epernek álomban Radics Mária adja. Nemes egyszerűséggel egészen röviden, tömören kijelenti: az eper álmainkban csók jegye.

Eper álomban és napjainkban: még mindig a csodálatos csókos eper

A legtöbb mai álomfejtés ugyancsak hasonlóan vélekedik az eper álomban való megjelenéséről. Az eper álmainkban szinte nem is igen jelenthet mást, mint csókolózást.

Azért persze van olyan álomfejtő irányzat is, ami szerint álomban az eper ennél még többet – mást jelenthet. Például az (akár csók okozta) érzelmek kellemes, borzongató áramlását. Sőt! Van, aki ennél még tovább is megy az eper különleges álombeli szerepének elemzésében.

Eszerint igen, az eper álomban valami kellemesre utal – ám az eper itt inkább tiltott gyümölcs. Az epernek köszönhető öröm ugyanis a bűnre csábít, és a bűnbe esés ingerlése teszi igazán borsossá az örömünket.

Eper álomban mit jelent?

 

Eper és az álom és az ezoterikus értelmezés

Az eper piros volta az elvontabb magyarázatok szerint is testi aspektusokra utal. Az eper álmainkban a nyitottságot, meleg érzelmeket mutat álmodójáról – de csak akkor, ha az álombeli eper melegpiros színű.

* Utolsó megtekintés: 2021-05-25

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.