Almával álmodni mit jelent?

Almával álmodni: a csábítás és a termékenység szimbóluma

Mit jelenthet almával álmodni? Akár régi korunk emberei számára, akár mai rohanó, modern világunkban? Vajon az almának és az arról való álmodásnak ott is van még helye?

Az alma az egyik legősibb gyümölcs, mivel már a kőkorszakban is találták nyomát.

Talán ez az oka annak, hogy az alma az ókori mítoszoknak is különleges szereplője. Az alma akkor foglalta el méltó helyét, míg a kereszténység örökéletű jelképpé avatta.

Almával álmodni az ókor után, de az internet-generáció előtt

Bizonyára Magyarországon az 1900-as évek első-második negyedében az alma kevésbé kapott hangsúlyos szerepet, mint az ókorban vagy a kereszténység idején. Ettől függetlenül Krúdy Gyula hosszan fejtegeti, milyen álmokban jelenhet meg az alma, és miképpen.

Az alma álomban alapvetően öröm és egészség hozója. – írja az Álmoskönyv. Ha valaki álmában almát lát, az ezek után mindenképpen jó, de különösen a szeretőknek. Végül pedig, ha kifejezetten élénkpiros az alma, amit álmunkban látunk, akkor „piros öröm” fog érni minket.

Ha megosztjuk valakivel azt, ami nekünk van, mindenképpen egy önzetlen cselekedetnek számít. Így nem véletlen, hogy ha valaki olyan almával álmodik, amit másnak odaad, akkor nagy, jó szerencse fogja érni az álmodót. Az pedig, aki a másik oldalt képviseli – jelen esetben kapott almával álmodni – micsoda meglepetés! Várhatóan ajándékban fog részesülni a való életben is.

Almával álmodni mit jelent?

Almát látni álomban mit jelent?

Almával álmodni lehet úgy is, hogy eszünk belőle

Az alma adja magát, hogy úgy szerepeljen álmunkban, hogy elfogyasztjuk. Krúdy is számos almát evő álomképet vázol fel és magyaráz meg nekünk.

Álmunkban olyan almát enni, ami édes: az álmodónak önmegtartóztatásra kell a jövőben számítania. A lipcsei régi álmoskönyv szerint simán almaevésről álmodni annyit jelent, hogy az álmodó jó barátot fog szerezni magának. Az édes alma álomban pedig eszerint örvendetes esemény hírének hozója.

Ha viszont savanyú almával álmodunk, amit szerencsétlenségünkre eszünk is, akkor magunkra vessünk. Nemcsak a savanyúság okozta kellemetlen érzés miatt, hanem mert saját magunk csinálta kellemetlenség áll előttünk.

Almával álmodni az internet-generáció korában

Még hosszan taglalhatnánk, mi minden érdekes almával álmodós álom és annak magyarázata található Krúdy Gyula gyűjteményében. De most inkább nézzük meg azt, mit jelenthet almával álmodni a ma embere számára?

Az alma, mint az ősidőktől fogva a termékenység szimbóluma, egyúttal a nőiességet is jelképezi már régtől fogva.

Könnyen adja magát tehát az, hogy az almával való álmodást a szexualitással hozzuk összefüggésbe. Ha valaki almával álmodik, az a szexuális teljesítőképességéről árulkodik.

De átvitt értelemben is lehet értelmezni az almával való álmodás és a termékenység összefüggését. Tágabban nézve ugyanis almával álmodni az általános, mindennapi életben mutatott teljesítőképességünket is jelentheti.

Almával álmodni mit jelent?

Almával álmodni mit jelent?

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.