Rossz álmok jelentése jó vagy rossz?

Sírás álomban

Rossz álmok jelentése: jó vagy rossz?

Furcsa egy világ az álmoké. Ebben a tudattalanunk által kreált közegben bármi megtörténhet, szinte bármilyen élőlény – akár élő, akár halott – felbukkanhat. És ráadásul mindennek megvan a különleges, az álmodó számára különleges üzenetet hordozó jelentése.

Álmaink lehetnek kifejezetten kellemesek, jót ígérők, de ugyanakkor lehetnek félelmetesen rosszak, olyanok, amiktől a legjobban félünk a valóságban.

Az álmaink jelentése – legyenek azok jók vagy rosszak – is lehet jót ígérő vagy rosszat, baljóslatút jövendölő. És ami a legérdekesebb: az álom tartalma és üzenete nem feltétlenül korrelál. Vagyis: a rossz álmok jelentése lehet jó, és a jó álmok jelentése lehet rossz.Rossz álmok jelentése: a leggyakrabban előforduló rossz álmok

A leggyakrabban előforduló rossz álmok:

De vajon ezeknek a különlegesen rossz álmoknak a jelentése is rossz?

Rossz álmok jelentése: jót vagy rosszat jelent?

A válasz tulajdonképpen az, hogy a rossz álmok jelentése lehet rossz – de ugyancsak jelenthet jót is. Tehát nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a rossz álom jelentése csakis (vagy főleg) rosszat jelent, de ennek ellenkezőjét sem.

Erre a legtipikusabb példa a halál, a halott megjelenése álmunkban. Az Álmoskönyvben többféle különböző jó vagy rossz jelentést is találhatunk a halálról való álmodás kapcsán.

Úgy általában halni látni valakit álmunkban: nyomorúságot jelent. Ha viszont már egy kicsit konkrétabb a helyzet, akkor már sokkal árnyaltabb a kép.

Kerner szerint például a halott álomban alapvetően az időváltozást jósolja meg. Ezt tehát nem lehet sem rossznak, sem jónak tekinteni, hanem leginkább semleges jelentést hordoz.

Ha álmában valaki halni akar, akkor az viszont már egészséget jelent. Sőt! Saját magunkat halva látni álmunkban – ami, valljuk be, kifejezetten rossz álomnak tűnik – egyenesen hosszú életet jelent!

Vagyis a halállal kapcsolatos rossz álmokról megállapíthatjuk, hogy ezek jelentései ugyanúgy lehetnek rosszak, semlegesek, de még jók is.

Rossz álmok jelentése: valamelyik jót, valamelyik rosszat vagy mindkettőt jelentheti

Most nézzünk meg néhány kifejezetten rossz álmot, és azt, hogy Krúdy szerint ezek jók vagy rosszak-e.

 1. Rossz álom, amiben üldöznek

 • ha állat üldöz álmunkban: nehézségekbe ütközünk – rossz álom, rossz jelentés
 • ha bika üldöz álmunkban: betegség – rossz álom, rossz jelentés
  • ha el is ér: öröm – rossz álom, jó jelentés
 1. Rossz álom, amiben meztelenek vagyunk

 • meztelen hajadon: gyalázatba keveredsz – rossz álom, rossz jelentés
 • ruhát levetni emberek előtt:
  • asszonynak igen jó jegy – rossz álom, jó jelentés
  • férfinak szegénység – rossz álom, rossz jelentés

Megállapíthatjuk tehát, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a rossz álmok jót vagy rosszat jelentenek számunkra.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →