Pappal álmodni mit jelenthet?

Pappal álmodni mit jelenthet?

Pappal álmodni vajon mit jelenthet?

„Jobb az ördögről álmodni, mint papról.”

Állítólag van egy ilyen régi ír mondás. És hogy vajon igaz-e ez? Ki tudja?

Mindenesetre most inkább nézzük meg azt, hogy mit jelenthet az, ha papról álmodunk. (Az ördöggel pedig talán majd később foglalkozunk. 😉 ).

Pappal álmodni – vajon jót vagy rosszat jelent?

Vajon mi a véleménye erről Krúdy Gyulának, és mit találunk róla az Álmoskönyvében?

Az ájtatos pap álmodban arra figyelmeztet, hogy egy barátod tévútra fog vezetni. Az áldozó pap viszont jó. Áldást kapni egy paptól: járványos betegséget kapsz el, melyben sokan meghalnak a városban – az 1759-es könyv szerint.

Ha egy barátot (papot) látsz álmodban, az számodra hírt és becsületet hozhat majd. Ha ellenben véletlenül futunk össze vele, akkor valamilyen váratlan esemény szemtanúja leszel. Baráttal hálni álomban viszont bő szüretet jelent…

Tehát attól függően, hogy pontosan milyen pap és miként jelenik meg pap az álmodban, meglehetősen vegyes. Lehet jó, de rossz is, egyaránt.

Pappal álmodni mit jelenthet?
Pappal álmodni vajon mit jelenthet?

Pappal álmodni – na de milyen pappal?

Elvégre papból igazán sokféle akad. Lehetséges, hogy az sem mindegy, hogy éppen milyen papot látunk álmunkban.

Eszerint, ha valaki csak egy „sima” pappal álmodik, az leginkább csak akkor számít, ha beteg az álmodó. Ebben az esetben neki valami gonoszat jelent (hogy pontosan milyen gonoszt, azt nem tudjuk meg).

Darmond Alinka álmában egy katolikus pap bukkan fel, valamint egy jégtáblán sok másféle felekezetű pap. Ezt Krúdy szomorúságnak magyarázza.

Ha az álombeli pap bencés, akkor az álmodójának a törvényszéknél lesz dolga.

A falusi pap megjelenése jó tanácsot jelent az álomban. Az álombeli gyóntatópap egészségesnek nem jó, de a betegnek javulást hozhat majd. A kereszthordó pap ugyancsak az egészséges emberek számára hordozhat veszélyeket.

Pappal álmodni mit jelenthet?
Pappal álmodni vajon mit jelenthet?

Pappal álmodni – pap és ördög

Bár nincsen tudomásom magyar közmondásról, ami álomban megjelenő papot és ördögöt hasonlít össze, az Álmoskönyv mégiscsak össze tudja hozni őket.

Az „ördög” címszónál ugyanis megemlíti a magát papnak álcázó sátán felbukkanását az álmunkban. Eszerint az ilyen álom arra int minket, hogy egy asszony részéről hazugságot fogunk hallani.

Pappal álmodni más álomfejtők szerint

Más álomfejtők is ejtenek szót a pappal való álmodásról. Van, aki szerint ez kifejezetten balszerencsét hordoz, akár halál hírét is jósolhatja.

De olyan irányzat is van, amely szerint a pap az álomban a változás szelét is hozhatja. Ez a változás lehet valamilyen külső esemény (például utazás, vagy fordulat a magánéletben). És persze lehet ez belső változás is. Úgy, mint saját személyiségünk fokozatos és előremutató fejlődése, a tapasztalataink beérése – vagy akár a külső változásoknak köszönhetően.

Pappal álmodni mit jelenthet?
Pappal álmodni vajon mit jelenthet?

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →