Ördöggel álmodni – a legvészjóslóbb rémálom?

Ördöggel álmodni – a legvészjóslóbb rémálom?

Ördögnek adnám most magam, de menten,
csak ne volnék ördög magam.

(Johann Wolfgang von Goethe: Faust*)

Az ördög az emberiség hívő része számára minden rossz hozója, a gonosz megtestesülése. Isten óvjon attól, hogy az ördög látóterébe kerüljünk! Ördöggel kezdeni csak azzal végződhet, hogy pórul járunk – ezt már Faust idejében is tudhattuk.

Ezek után adná magát a feltételezés: ördöggel álmodni az egyik legrosszabb rémálom lehet. Kérdés, hogy ez valóban így van-e…?Ördöggel álmodni – az Álmoskönyv szerint nyereség

Krúdy Gyula idejében talán még a mai nap emberénél is többet foglalkoztak az ördöggel és álombeli jelentésével. Legalábbis erre utal az, hogy az Álmoskönyv egyik leghosszabb szócikke az ördög-címszó álommagyarázata. Lássuk csak, mi mindent tudhatunk meg belőle.

Ördöggel álmodni többnyire nyereség. Sőt, ha bennünk (az álmodóban) volna, valami nagy nyereményt jegyez a számára.

Ezenkívül a legrégibb magyar álmoskönyv is pontosan valami hasonlót üzen az ördöggel való álmodásról. Azt írja: az álomban, ha az ördög veled van, akkor az nyereséget fog hozni neked.Ördöggel álmodni az Álmoskönyvben különböző formákban

Ördöggel álmodni azután számos más formában is lehet, nem ám csak úgy, hogy egyszerűen „van” az álmunkban.

Így például álmunkban ördögöt háton cipelni – még mindig nyereséghez köthető: egy utazást mutat, ami ilyen jól fog végződni.

De azért nem minden ördöggel való álom utal nyereségre. Ha úgy álmodunk ördögről, hogy fogjuk és megkötözzük, akkor az azt jelenti, hogy ébrenlétünkben el fogjuk árulni valamiről valakinek magunkat. Ördöggel lenni álomban – asszony számára valami szomorút jelent, legalábbis Kerner szerint. Ha pedig az ördöggel álmunkban az ágy alatt találkozunk, akkor az bizony féltékenységre fog utalni az álmodó életében.Ördöggel álmodni a mai éjszakák során: szenvedély, ügyeskedés, szex

 

Az ördög napjainkban sem alszik. Alszunk viszont mi, emberek, továbbra is, amikor is álmokat is látunk rendszeresen. És bár a ma embere nem kifejezetten sokszor aggódik amiatt, hogy valamiképpen az ördög kelepcéjébe kerülne – álmodni azért álmodik róla.

A mostani modern világunkban ördöggel álmodni nem elsősorban fenyegetést jelent számunkra. Sőt, éppen ellenkezőleg: anyagi sikereket ígér, és jó üzleti érzékünket dicséri. Ha viszont álmunkban birokra kelünk az ördöggel, akkor az szenvedélyes természetünkről árulkodhat.

Barátságos, megnyerő ördögről álmodni pedig ismét annak csalárd, megtévesztő természetét mutatja. Arra int, hogy te, az álmodó bizony kerülőutakon jársz. És ha már utak kerültek szóba: ha álmodban az ördög beléd kapaszkodik, az autósoknak gyorshajtást jósol – másoknak pedig túlzást.

Végül pedig, a szexualitást is hordozhatja az álombeli ördög. Főleg, ha nő álmodja, és szerelmeskedik vele: ez ugyanis az álmodó partnerével szembeni elégedetlenségét fejezi ki.Álmok jelentése - Ördöggel álmodni – a legvészjóslóbb rémálom?

Ördöggel álmodni – a legvészjóslóbb rémálom?

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.* Utolsó megtekintés: 2021-03-22